HB dah merah tapi ubat dari klinik tak sesuai

Hi mommy nak tanya. 22w pregnant, hb dh merah. Sebelum ni mkn zincoffer, muntah2. Dh tukar ubat iberet, muntah2 jugak. Boleh ke kalau nk stop mkn ubat tp ganti dgn mknn yg boleh naikkan hb je? 😔

18 Balas

sis cuba maltofer .. sy mula2 nurse bagi zincofer tpi tak boleh telan muntah muntah.. pastu doktor tukar ke iberat .. iberat sy alergic habis naik bintik2 satu badan ... pstu doktor tukat maltofer .. mkan 3 biji sehari .. alhamdulillah tak loya da ...

2y ago

doktor sruh sy ambil sekli gus ... 3 biji makan waktu pagi seblum sarapan ...