HB dah merah tapi ubat dari klinik tak sesuai

Hi mommy nak tanya. 22w pregnant, hb dh merah. Sebelum ni mkn zincoffer, muntah2. Dh tukar ubat iberet, muntah2 jugak. Boleh ke kalau nk stop mkn ubat tp ganti dgn mknn yg boleh naikkan hb je? 😔

18 Balas

mkn zincoffer 2 biji, 2 jam selepas mkn mlm n terus tido. mkn zincoffer tu dgn air limau kasturi @ sunquick tanpa gula.. jgn minum kopi sepanjang pregnant . byk kan mkn buah naga merah..insyaAllah hb akan naik. kdg² bukan salah ubt. tp salah cara pengambilan n amalan

2y ago

yaa...klo hb low mmg kena suruh makan 2 biji sehari☺