Hb low pnt

Hi mommy I da penat mkn ubat Dari klinik Dari zincofer smpai tukar yg 4 bradik tu..result still xnaik malah drop adalah..hari2 mkn sayor n any zinc yg tinggi tp still xdpat result yg bgos..pntla..smpai doc ckp sy xmkn ubat..sdeh tau kne tuduh MCM tu..

29 Balas

Saya pun sama. Hb asyik drop jer. Dah makan mcam2 pun xjalan.Paling rendah 10.4. Masuk trimester 3 saya makan bayam tajam hari2. Naik la 11.4. Makan ubat dgn air sunquick jugak.

2mo ago

sy 10.2 sis tkejot Sgt sbb mmg xprovide caffeine pn tp still drop

sis cuba amalkan safron sis,dgn pati delima.. Alhamdulillah Sy hb cantik je amalkan 2 ni.. hb Sy sampai 14 .. cuba lah . safron pun elok untuk perkembangan baby..

minum madu dan air suam. pastikan madu ori yer. hujung sudu je. jgn guna sudu besi wktu bncuh. guna sudu plastik. in Sya Allah naik.

Saya tukar iberet dan elak mnum minuman caffein dan byk makan buah..alhamdulillah naik semula..sebelum ni makan zincofer makin turun hb dan selalu loya..

saya cuma minum hl marigold low fat..hb saya sentiasa 14.5..tapi doc tetap bagi saya ubat zincofer..kdg x faham hb yg sepatutnya utk ibu hamil brp ya?

2mo ago

ok..tq baru saya faham

sya 3x ubat jg tukar last mkan maltofer . tu pn naik trun . smpai dr ambk sampel drh nak tgk result badan hmm . mkan macam2 pn sma hb cmtu

sy pon hb low.. mkn ubat pg2 sebelum srpn.. amek dgn oren sunquik tnpa gula... pastu nk srpn jgn minum susu dulu.. susu amek ptg atau mlm..

2mo ago

ye betul.. untuk penyerapan ubat tu .. jarakkn la kalau awak nk minum pg jugak.. cube awak amalkn 2minggu dulu.. caffein2 tinggal kn terus.. sy penggemar terpkse tinggalkn.. alhmdulillah.. naik cantik.. terus dtg klinik sebuln sekali.. klu x 2 minggu sekali..

macam saya, 2-3 hari sblm check up, hari² makan kerang, jambu batu, sayur bayam..result hb mst atas 12. saya pon makan ubat yg kk bagi je

mgkin sis ada masalah kesihatan lain mcm anemia ke atau talasemia ke.. kdg klu ade masalah tu, memg hb susah nak naik..

2mo ago

xpnh lg la sis..tp doc ad ckp JG lpas dy tambah dos ubat nie klo xnaik JG dy Akan buat test talesmia..harapp2 xdlah

try amik ubat dgn minum pati delima, mkn jambu batu, kerang,elakkan kopi teh coklat..

2mo ago

mkn mknn yg sesuai ikut bdn awk..