Berpantang

hi mommy., ape pandapar korang kalau berpantang sndri? sbb parents n family sy jauh. and ni anak first. so far sy prepare smua sy bnyak tnya2 family n blajar kt youtube ape benda kena buat bila pantang. ade ke kt sni yg pernah berpantang sndri. tp ade husband la yg tolong buat n sediakan.

5 Balas

sy start dr ank sulong sampai ank ke 6 pantang sndri..sbb dah xde parent ngn adik bradik.suami tlong dlm 3 hari je sbb kena kerja.so sume sy bt sndri.mental kena kuat..tp kita kena bt ape y termampu jgn stress kn diri.klau blh bt..kite bt..klau x blh suh suami nnt.alhamdulillah sy berpantang x pernah stress sbb sy enjoy this moments..amat seronok.x susah sebenarnya rutin..bb pn mse dlm pantang just tido..lps tu mndi n mnyusu..dlm bb tido tu kite selitkan klau nk bertungku ke nk duk atas tilam panas ke.klau suami blh tlg masak pn ok..msk simple2

Hire CL. Kurang2 pun 3hari, dlm masa 3hari tu belajar and minta suami belajar sekali cara handle baby etc. Psl mkn minum time pantang, cari menu siap2 yg simple so suami boleh tlg masakkan.

ok je janji suami blh jaga ngn baik & sis jaga mkn jaga diri jaga emosi.. sy pun beranak sulung berpantang sndri.. semua suami buat uruskan sy & anak.. alhamdulilah elok je sihat..

Kalau ada duit lebih mungkin boleh ambik cl dalam 3-7 hari camtu, cl boleh ajar kita serba sedikit pastu kita boleh pantang sendiri ☺️

kalau ada rezeki lebih boleh upah CL sis. jaga dalam seminggu pun boleh. belajar basic cara urus bayi. moga d mudahkan semuanya sis ☺️