pantang sendiri

Assalamualaikum, hye mommies2.. Nak tnya ada x kt sni yg berpengalaman pntng sndri? Jauh dri mother n miL,, mcm mana yaaq uolls buat dgn somi? Share tips...

2 Balas

Sya dari ank first smp ank no 3..pantang sendiri tanpa org tua.alhamdulillah suami pun yg jenis paham walaupun tak pandai sgt urusakan kerja rumah mcm masak pun boleh buat.balik kerja tak sempat bukak baju kerja siyang ikan ayam masak utk ank2..mlm basuh baju senang cita kena ada kerja sama lah..skrg dah 33w ank no 4 pun berpantang kat rumah sendiri jugak dgn ank2 yg dah besar2 boleh membantu

Disiplin kna kuat dan mental serta fizikal... awal2 da prepare knowledge slps bersalin mknn yg boleh bantu bykkn susu ibu,mknn pantang dan tempoh pantang apa yg boleh/tak boleh buat.Sya semua pantang kat rmh,somi bantu mmsk,kms semua spjg tempoh pantang..dari kehamilan pertama hgga berderet mcm keretapi.