m

Hi mommies...nak tnya buka buku pink perlu bawa apa je yg penting...sory tnya sy firstpregnancy..

34 Balas

Sy hari tu bwa ic dgn kad nikah ja bab xtau pa2..nurse bgitau perlu potostet ic n sijil nikah..tpi alhamdullillah diorg bgi juga time tu..n suami dgn sekali kna buat cek darah time tu..nasib hari tu suami dtg skli

Kalau kk tempat sy d kota kinabalu sabah kena minta 2 salinan i.c isteri, 2 salinan i.c suami dan 2 salinan sijil nikah.. dan kena bawa yg original juga sebab nurse nak tengok.

Hi sis, nanti pertama kali dtg kk nurse akan bagitau apa yg perlu di bawa. Sy hari tu bawa salinan surat nikah, gambar passport suami isteri & salinan ic suami isteri.

Mcm kk tmpt sy nk copy ic..copy sijil nikah dan copy bil air or letrik yg tertera alamt tmpt tnggl kita..dgn bwk original skali tuk dorg refer

Bawa ic,sijil nikah n bawa suami je senang nak cek darah sekaligus..xpayah nak ulang gi klinik banyak kali..sbb daftar buku ni lama..

Depend dgn kk masing2.. Kalau tmpt sy mreka minta photostate sijil kahwin jer.. Lepas tu tunjuk ic & pastikan ingat alamat rumah😊

Ic, sijil nikah n bil elektrik or air. Bil tu sbb nk tgk kawasan mana. Ada stgh kk jaga byk kawasan.

Mcm sy cek kt KKKL die org mntak ic kita ic suami.. Bil letrik ke astro ke air ke... Sijil nikah

Ic suami isteri.. sijil nikah..bil elektrik yg baru utk sahkan alamat.. photostat semua skli..

Depends pada kk kot. Kk damansara cuma perlu bawak ic je. Sijil nikah, bil semua tak payah pun