Hi nak tnya semua mommies

First time pegi bukak buku pink tu dorang check apa je ye ? Next year app buka buku pink time 9w+ #firstbaby #ingintahu

3 Balas

dyorg isi maklumat kte dekat buku. bg penerangan sikit pasal pregnancy journey. check tekanan darah, ambik darah, test HIV. hiv test, suami Pon perlu dtg. nnt bawak sijil kawen sbb dyorg nak isi maklumat refer to sijil kawen.

1y ago

Klau saya, nurse check rambut. Nak tengok rambut gugur atau tak, 😂. So pakai la tudung sarung je, in case nurse nak check, so senang la nnti nk tanggal tudung. Saya aritu pakai tdung shawl berbelit nak bukak huhu

cek urine,hiv test,hb,tekanan darah,berat,payudara kita. lepastu doc scan perut..ambil masa lama bila bukak buku ni. semalam pegi pkul 9 pagi, 3 petang baru settle 😅

Saya dah buka buku walaupun 8w. Doktor akan cek payudara. Jantung. Hb. Darah kita. Kencing. Berat tinggi. Last skli dia akan scan perut. Cek gigi tu brgantung pd tmpt.

1y ago

Sis ada scan confirmation pregnant dkt swasta dlu tak ?