Newborn susah tidur

Hi mommies! Anak saya 1bulan++, dah seminggu ni dia asyik meragam je malam, dah bagi susu, dah tukar pampers, dah guna dim light, dia still nangis2, bila dah lelap dkt tangan, letak dkt tmpt baring terus celik and nangis. Saya risau sbb siang pon dia tido kejap2 je sebab sejam sekali bangun susu. Dia mcm tk cukup tido kalau ikut jam for newborn. Adakah ini normal? Kalau normal saya akan cuba bersabar tp risau jugak sbb dia tak cukup timing tidur.

18 Balas

Baby sy 1bulan 12hari, sama mcm ni juga… Risau sampai mcm2 persepsi, sebab 1st jdi mmy takda pengalaman… malam start 12am ke bawah dia meragam dh tukar baju sbb dia ada ruam kat muka, tukar pampers bagi susu pn tak jalan sampai ke pagi… Lepas tu pagi dia tidur nyenyak, ingatkan kena gangguan ke apa… Rupanya mmg semua mcm ni ya kalau baby beralih bulan… Allahu mudahan kita diberikan kekuatan utk membesarkan anak Aminnn 🤲🏻🥹

samalah. dia tidur tu nak atas lengan. kalau letak terbangun lepastu menangis. kadang tu dah letak elok dia tidur lepastu dia terkentut dan terkejut sudah satu hal dia terbangun balik kena lagi tidurkan. nak tidurkan tu bukan kejap sampai berjam jam tak tidur, lelap2 atas tangan lepastu letak jaga balik. tapi siang senang dia tidur, malam je susah

Baby syy pun mcm ni . Bby bru 1 bln 11 hri . Siang tdr nyenyak ja . Mlm kdang smpai jam 12-3 x tdr . Nak tdr atas tgn je . Pdhal da tkar apa smua . Kdang bila da tdr tu 4/5 jam x bgun sy biarkn dlu dia tdr sbb ksian x ckup tdr nnt ☹️. Tp 5jam tu sy bgunkn jga mnyusu tp dia smbung tdr jga . Wktu malam je dia mragam gitu

1y ago

Hopefully masuk 2 month baby will settle down ya moms . we can do this 💪🏻💪🏻

anak saya pernah jgk mcm tu mlm taknak tidur smpai saya demam dgn susu bengkak 5hari saya demam.. dgn mak saya kena strok saya kena uruskan.. saya lgi besalin cesar.. dugaan btul... mana lgi nk tdur kena pgil lgi mak nak tukar baju la apa la.. rasa nak nagis.. takut jahitan tebuka

ye sama la.. baby sy skrg baru sebulan 19 hari.. siang mlm skejap² sja tidurnya.. tpi normal ke baby balik² tkejut .. lena tdur nya.tiba² dia buka mata MCM tkejut tu trus mnangis skuat²nya.. please Share.. ni pengalaman pertama sy jd sorg ibu. sy sedih sgt nampak baby sy MCM tu. sy risau.

1y ago

mcm anak saya.. terkejut menagis mcm kena pukul... lepas tu tdur jer skjp nagis lgi.. tp ada mak saya sruh pgil macik ni tiup2.. alhamdulillah tk perna dh tkjut. dan menagis mcm kena pukul. tpi tula tdur mesti d buai sbb kakak dia ni pantang tgok adik tdur atas katil.. habis pipi adik kena cium2😂

sama mcm saya, anak saya lagi beberapa hari 1bulan, kebelakangan ini mmg susah sangat dia nk tido. dia penat tapi tak nak tido walau apa cara saya dh try buat. nangis nangis jerit mcm kena pukul. saya pun dh buntu 😭 ikutkan masa tido newborn mmg tak cukup juga, apa perlu buat

Nasib baik saya jumpa post ni dan terbaca rupanya semua baby macam tu. Anak saya 1 bulan+ nangis je start 12 pagi sampai la ke subuh. Dah pukul 4-5 pagi tu saya pun nangis sekali haihhh. Ingatkan kena gangguan. Tq tuan empunya soalan. Sekurang2 saya tau anak saya normal hahaha

Anak saya pun macam ni 😭 bila pegg lena elok jee tido, bila letak tilam dh terjaga. Mommy pun dh taktau nk buat mcm mana. Sejam sekali susu. Tido sekejap2 je. Esok lusa dh hanta anak sek, taktau laa mcm mana rutin harian plk. Dh bersalin czer. Nak bwk baby umo 2bln lg 😔

Sama jgk baby sy. 44 hari hrnie. Dh seminggu meragam. Mlm 11.30 smpai 3 pg menangis. Mcm sakit2 tuh. Bg susu xnk. Beli puting try bg pun xnk. Botol pun xnk. Ambil dukung senyap. Ltk nngis blk. Pmpers dh tukar apa semua tetap jgk sama. Tghr helok je tdur. Pening mak 😴

Ingatkan baby sy je gitu, huu.. Mmg maknyer pn nk nangis skali, makan ke mana, nk g toilet pn marathon.. Pantang sendiri gitu la, kelam kelibut jdnya.. sy doakan kita semua bersabar dgn kerenah si kecik dlm fasa mcm ni.. 😍