Newborn susah tidur

Hi mommies! Anak saya 1bulan++, dah seminggu ni dia asyik meragam je malam, dah bagi susu, dah tukar pampers, dah guna dim light, dia still nangis2, bila dah lelap dkt tangan, letak dkt tmpt baring terus celik and nangis. Saya risau sbb siang pon dia tido kejap2 je sebab sejam sekali bangun susu. Dia mcm tk cukup tido kalau ikut jam for newborn. Adakah ini normal? Kalau normal saya akan cuba bersabar tp risau jugak sbb dia tak cukup timing tidur.

18 Balas

Masa ank sy 1 bulan macamni jugak. Malam asyik berjaga. Stress sebab xckup tdo. Tapi ni dah masuk 2 bulan lebih. Taknak tdo siang pulak. Paling lama pun 30 minit. Malam bukan main lena. Sedar pun sebab nak susu je. Jadi bertabah la mom ya

1y ago

Update: Now anak saya dah 3 bulan, ye bethol ini hanya phase untuk newborn, sometime dia akan ok balik lepas tuh, kira cabaran untuk parents untuk sabar.

baby saya pon sama. sebulan lebih. risau kembung perut ke apa. ???

same here ? baby sedang beralih bulan tu jadi banyak² bersabar ye sis

samaaa. tak cukup tido dibuat nyaa ?. tak cukup rest , susu pun drop.

Baby sy pun sama. Tgh alami skrg ?. Baby baru masuk 1 bulan.

baby sy pun sama. mgkn baby yg 1 bulan lebih mmg bgtu ya? ?

Baby saya pon sama jugak mcm ni bru 1months

Me too huhu