Waktu tidur

Normal tak ya umur 1bulan 27hari waktu tidur malam macam ni? dah seminggu lebih juga malam dia tidur nyenyak. Tak ada nangis dan tak ada bangun. Tapi saya adalah kejut utk tukar pampers dan bagi susu, cuma malam tadi saja saya biarkan 1 malam tak kejut, tk bagi susu. Dia tidur dari 11mlm sampai 8pagi. 8pagi ni pun saya kejut sbb nak susu kan dan mandi. Lagi satu kalau waktu tidur siang dia mmg sekejap2, kadang tak sampai sejam dia dah bangun. Ok tak ya?

Waktu tidur
6 Balas

Hi sis , sorry ya nak tanya your baby full fm ke ? Kalau full fm ? Nak tanya pendapat , normalkah berak macamni ya baby ? Byk kali dh jumpa dr , x taulah najis macam mana yg normal .. macam ni ke ? Baby saya takde meragam or nangis .. berak pun 3 ke 4 kali sehari macam tu .. dulu minum similac intep , dia berak cair sgt , setiap kali susu dia akan berak jer , kalau 6x minum susu , 6x tulah dia berak … tapi skrg dh minum susu soya dh , baby selalu lena tidur , x menangis , x meragam … okay ke tak sis ? Just nak tanya pendapat … nak pergi jumpa dr , cuma nak ulang alik pi bandar jauh sgt sebab duduk kat kg

2w ago

Hi sis, texture ni normal sis untuk susu formula. Kalau bagi full formula perlu membuang setiap hari utk elak sembelit. Sis baru tukar susu atau baru try bagi full fm?

seronok dpt rehat mcm ni kalu bby tdo lme. bby saya masih lgi 2jam skli atau sejam stgh bgon xkire siang ke mlm. btw fm ke bf ye? selalu awak kasi bpe oz stiap feeding time?

3w ago

enfalac GE , sblom ni similac TC dgn intelP. dia masalah payah popo. lepas tu payah nk tido siang. kalau tak tido mngamuk overtired.

anak saya pun sama sis, tido pukul 12 feeding 3 onz ebm pastu tido smpi 7 pagi itu pun saya gerak minum susu pastu tido balik, alhamdulillah berat naik je 5.2kg dah 2 bulan

baby baru sebulan lebih, awak mesti kejut 3 jam sekali untuk susu, kalau awak biar tidur semalaman macam ni nanti tak cukup feeding, berat boleh turun.

3w ago

Biasanya memang saya akan kejut untuk susu dan tukar pampers tiap 2jam dari lahir. Cuma masa nak masuk 2bulan ni malam saya kejut dlm 2/3kali dari pkl 10mlm-7pagi dan siang saya masih kekal kan 2jam utk susu. Cuma malam tuh saja saya tak kejut, bangun pagi tuh habis 6oz dia susu ? Harini genap 2bulan berat badan dia 6kg lbih.

ank sy skrg 2 bulan pun klu mlm tdur lama smpai pagi..tp time mnyusu dia bgun sndiri merengek dan tendang2 kaki mintak susu

3w ago

Haha comel je pandai tendang2 kaki minta susu. Anak saya masa nak masuk 2bln skrg dia dah kurang nangis mintk susu tapi waktu malam jela. Kalau siang mmg tiap 2jam dah lapar ?

bby saya tidur petang pkl 5/6 bngun pun nak nyusu je tidur sampai pagi pkl 5 dh bangun?

3w ago

tula tu rutin dia tidur petang sampai pagi?alhamdulillah tk meragam malam bngun nak nyusu je