Bayi 3 minggu susah tidur siang

Start 3 minggu anak meragam siang mcm penat tpi taknak tido, menyusu pon mcm gaduh n mengamuk.. Rasa nk marah sebab menitik2 susu jadinya bila dia main lepas2 puting .. 4 jam berjaga terus, penat pass2 dia untuk dodoikan 😅 nenek dia, atok dia, paksu dia kalau tk kerja.. Minggu awal2 dulu menyusukan terus letak tido tkde masalah senang je nk jaga.. Nangis kalau tukar lampin dengan mandi jeh. Seminggu dh macam ni .. Esok masuk 4 minggu dh usianya.. Memang ragamnya berubah ye 😅 lega dah awal dulu ingat tak meragam.. Tapi bagusnya waktu malam dia senang nk tidur kan.. Lepas mnyusu terus tido n tk meragam.. Siang jeh susah

5 Balas

Mmg mcm tu sis, masuk 6-8minggu/3 bulan ke atas/ 6 bulan ke atas pn ragam lain2. Biasala budak lg. Masih dlm fasa nk sesuaikn diri. Ada la tu yg x kena dgn dia atau x selesa mana2. Psl ssh tdur siang tu asal tdur dia cukup dlm masa sehari pn ok. Just enjoy the moment, klu nk iktkan skjp je fasa baby ni, nti dh besar sikit xnk dh rapat2.

ye sis ragam ank tiap minggu/bln mst berubah² insyaallahh nnt dh dkt setahun mkin sng nk urus , utk siang cuba sis tidokn dia dlm buai

Kadang baby nak tukar bulan peel nya berubah2… Anak saya nak tukar tahun pon peel berubah…

Sama la anak saya pun umur gitu perangai sama

ya btol sis.. prangai baby akan brubah2..