Newborn susah tidur

Hi mommies! Anak saya 1bulan++, dah seminggu ni dia asyik meragam je malam, dah bagi susu, dah tukar pampers, dah guna dim light, dia still nangis2, bila dah lelap dkt tangan, letak dkt tmpt baring terus celik and nangis. Saya risau sbb siang pon dia tido kejap2 je sebab sejam sekali bangun susu. Dia mcm tk cukup tido kalau ikut jam for newborn. Adakah ini normal? Kalau normal saya akan cuba bersabar tp risau jugak sbb dia tak cukup timing tidur.

18 Balas

sama mcm saya, anak saya lagi beberapa hari 1bulan, kebelakangan ini mmg susah sangat dia nk tido. dia penat tapi tak nak tido walau apa cara saya dh try buat. nangis nangis jerit mcm kena pukul. saya pun dh buntu 😭 ikutkan masa tido newborn mmg tak cukup juga, apa perlu buat