Newborn susah tidur

Hi mommies! Anak saya 1bulan++, dah seminggu ni dia asyik meragam je malam, dah bagi susu, dah tukar pampers, dah guna dim light, dia still nangis2, bila dah lelap dkt tangan, letak dkt tmpt baring terus celik and nangis. Saya risau sbb siang pon dia tido kejap2 je sebab sejam sekali bangun susu. Dia mcm tk cukup tido kalau ikut jam for newborn. Adakah ini normal? Kalau normal saya akan cuba bersabar tp risau jugak sbb dia tak cukup timing tidur.

18 Balas

Anak saya pun macam ni ? bila pegg lena elok jee tido, bila letak tilam dh terjaga. Mommy pun dh taktau nk buat mcm mana. Sejam sekali susu. Tido sekejap2 je. Esok lusa dh hanta anak sek, taktau laa mcm mana rutin harian plk. Dh bersalin czer. Nak bwk baby umo 2bln lg ?