Newborn susah tidur

Hi mommies! Anak saya 1bulan++, dah seminggu ni dia asyik meragam je malam, dah bagi susu, dah tukar pampers, dah guna dim light, dia still nangis2, bila dah lelap dkt tangan, letak dkt tmpt baring terus celik and nangis. Saya risau sbb siang pon dia tido kejap2 je sebab sejam sekali bangun susu. Dia mcm tk cukup tido kalau ikut jam for newborn. Adakah ini normal? Kalau normal saya akan cuba bersabar tp risau jugak sbb dia tak cukup timing tidur.

18 Balas

Baby sy 1bulan 12hari, sama mcm ni juga… Risau sampai mcm2 persepsi, sebab 1st jdi mmy takda pengalaman… malam start 12am ke bawah dia meragam dh tukar baju sbb dia ada ruam kat muka, tukar pampers bagi susu pn tak jalan sampai ke pagi… Lepas tu pagi dia tidur nyenyak, ingatkan kena gangguan ke apa… Rupanya mmg semua mcm ni ya kalau baby beralih bulan… Allahu mudahan kita diberikan kekuatan utk membesarkan anak Aminnn 🤲🏻🥹