luahan

Hi mommies! Sy pjj gan suami dah 6 bulan. Berkhawin 1 year 9 months. Suami sy jenis kaki lepak, minum ketum, pemboros. Gaji habis bayar hutang. Sy dah byk bersabar. Bagi duit lepas tu mintak balik. Skg sy 23weeks+ brg baby satu apa x beli lg. If I try to voice out dia ckp sy jenis x paham situation dia. Lg sakit hati.. dia x pernah ambil tau keadaan baby dan sy. Setiap kali sy yg call tanya khabar. Klau sy x cl.. dia x call. Wats app selalu ignore. What should I do mommies? Sy byk kali voice out ttp benda tetap sama..

15 Balas

Ya Allah.. moga puan kuat. sy ada banyak kenalan macam puan.. dan Alhamdulillah semua dah berjaya berpisah dari lelaki macam tu dan Alhamdulillah hidup mereka lebih bahagia dan tenang. kalau tanya pendapat saya lebih balik tinggalkan lelaki macam tu. dan andai ada org lain yg nak jadikan puan sebagai isteri, mohon teliti betul2 sebelum kahwin. risik betul2, dan jangan tanya kawan serta family. tanya jiran atau sesiapa yg kenal bakal suami tersebut sampai puan puas hati. dan kalau dalam fasa tunang bakal suami dah tunjuk perangai lebih baik tinggal, sebab lelaki kalau masa bertunang pun dah keluar perangai tak elok jangan harap lepas kahwin dia akan berubah. kata2 ni suami saya sendiri yg bagitau saya. dan kami berdua dah hadap banyak situasi macam ni dari kenalan kami. memang kita tak sanggup, fikir anak2 apa semua, tapi daripada kita tersiksa lebih baik kita blah.. kenalan sy yg sama macam puan tu dah hampir depression dan rasa cam nak bunuh diri pun ada. dan nasib baik sy dapat pujuk dia jumpa psychiatrist, dia pun dalam proses fasakh.. buat masa sekarang ni puan fokus betul2 dengan bayi dalam kandungan. sampai puan selamat bersalin dan berpantang. jangan fikir langsung pasal suami, jangan fikir langsung apa yg suami buat.. banyakkan berdoa.. saya harap puan dan bayi selamat.. Amin amin amin...

Hi dear, sis tumpu kan pada kandungan ya,sy perna berada dlm situasi sis pada kandungan yg pertama, stress, sakit memang bercampur aduk perasaan, tp syukur sy wanita yg berkerjaya, ada kluarga yg support.. Byk benda kena buat sendri.. Klu psl kewangan sy x kesah pn klu dia x bg duit blnja anak..Situasi mcm ni kita kena handel sendri apa lg klu suami yg mempunyai sikap yg mcm 2..tp skrg da anak 3,suami pn makin lama berubah ke arah yg lebih baik.. Yg pnting byk bersabar dan berdoa.. 14 yrs ago, now im so happy with my life

Is it still new or am i late seeing yr status..? Huhu.. sy harap skrg ni sis baik2 saja dgn baby sis.. semoga sis kuat dn selalu semangat.. sis jgn biar diri sis dipijak2 kalau betul suami sis x ambil kisah.. kalau dia sudah berubah mnjadi suami yg lebih baik dari sblm, sy turut gembira.. semoga tuhan sentiasa ada disisi dan menguatkan sis x kira mcmna keadaan . Amin

Saiko sikit laki tu...jgn call..whatsapp....bkn derhaka..tapi nak bagi laki tu sedar yang ada bini n bakal ada bby x lama lg...laki ni ego tinggi..bila bini terlalu care dia buat dunno saja...sesekali kena keraskan hati tu...

psycho balik, jgn cll or tny kabar apa semua, try utk berdikari ,laki ni kne lyn camtu, xleh terhegeh2 kat die sbb dia rasa megah sgt . nk xnk mmg kne kuat, dptkan sokongan kluarga n rakan2.

Buat masa ni sis pk diri sis n baby je dulu ok, jgn stress2..bile bby da lahir mana tahu husbnd sis berubah, byk kn berdoa.. tp dlm masa sama klu x brubh jgk sis fikir la diri sis n bby, buat kputusan terbaek.

jgn stress..jg kesihatan awak n bby..cba cri dt sndri mcm bisnes online dropship or whatever..klu ada pndapatan sndri sng..ataupun cba ckp ngn mntua awk bgtau ttg suami awk yg x brtanggungjwab tu..

Ya Allah keep strong sis. Cuba try earn sikit2 for yourself dgn business online ke apa ke. N slowly beli brg baby. Sikit pun xper janji ada. Stay strong

ni dugaan buat sis...sis focus je pd kandungan kerana emosi ibu mempengaruhi anak dlm kandungan..rezki anak sntiasa ada..itu janji Allah

Xpa... Jgn pikir banyak. Jaga diri & baby. Beli sikit2.. Xyah beli sekaligus.