luahan

Hi mommies! Sy pjj gan suami dah 6 bulan. Berkhawin 1 year 9 months. Suami sy jenis kaki lepak, minum ketum, pemboros. Gaji habis bayar hutang. Sy dah byk bersabar. Bagi duit lepas tu mintak balik. Skg sy 23weeks+ brg baby satu apa x beli lg. If I try to voice out dia ckp sy jenis x paham situation dia. Lg sakit hati.. dia x pernah ambil tau keadaan baby dan sy. Setiap kali sy yg call tanya khabar. Klau sy x cl.. dia x call. Wats app selalu ignore. What should I do mommies? Sy byk kali voice out ttp benda tetap sama..

15 Balas

Ya Allah.. moga puan kuat. sy ada banyak kenalan macam puan.. dan Alhamdulillah semua dah berjaya berpisah dari lelaki macam tu dan Alhamdulillah hidup mereka lebih bahagia dan tenang. kalau tanya pendapat saya lebih balik tinggalkan lelaki macam tu. dan andai ada org lain yg nak jadikan puan sebagai isteri, mohon teliti betul2 sebelum kahwin. risik betul2, dan jangan tanya kawan serta family. tanya jiran atau sesiapa yg kenal bakal suami tersebut sampai puan puas hati. dan kalau dalam fasa tunang bakal suami dah tunjuk perangai lebih baik tinggal, sebab lelaki kalau masa bertunang pun dah keluar perangai tak elok jangan harap lepas kahwin dia akan berubah. kata2 ni suami saya sendiri yg bagitau saya. dan kami berdua dah hadap banyak situasi macam ni dari kenalan kami. memang kita tak sanggup, fikir anak2 apa semua, tapi daripada kita tersiksa lebih baik kita blah.. kenalan sy yg sama macam puan tu dah hampir depression dan rasa cam nak bunuh diri pun ada. dan nasib baik sy dapat pujuk dia jumpa psychiatrist, dia pun dalam proses fasakh.. buat masa sekarang ni puan fokus betul2 dengan bayi dalam kandungan. sampai puan selamat bersalin dan berpantang. jangan fikir langsung pasal suami, jangan fikir langsung apa yg suami buat.. banyakkan berdoa.. saya harap puan dan bayi selamat.. Amin amin amin...