Unable to read Gestation

Mommies semua... Sy nak tnya ini adalah kehamilan ke3 selepas ectopic pd thun 2014 dan gugur pd tahun 2018. Alhamdulillah tahun ni lekat. Kalo ikut LMP kandungan da 5 wk 1 dy tapi tadi bila scan nampak kantung tp Doc x boleh nak baca measure kantung tu coz Doc kata logik sbb awal lagi... Ade x sape2 yg pernah mengalami mcm ni? FYI sy da 8 thun kahwin... Ini adalah kandungan kali ke3 dengan 1 tiub. Thank you Mommies

Unable to read Gestation
11 Balas

sy pon 1 tiub ni bru 11w n pcos kiri kanan....6w scan nmpk kantung n sac dlm kantung.tp scan lalu bawah ye bru nmpk jelas..sy tnggu 5thun n bb first.jgn byak fikir.tu bru lg..klu scan mtk lalu bwah.ni sy da 11w bru scan kt prut je sbb da jelas..scan 6w n 9w doc scan sy lalu bwah..

5y ago

bantuan clomid.tp clomid mkn 2kli x brjaya wlopon tlur respon.bila start diet bln 6 n bln 7 turun 8kg trus lekat..

Bagi sesetengah orang memang normal sebab masih terlalu awal scan, mungkin masih kecil sebab tu tak nampak. Saya pun nak scan semula 25hb ni sebab scan xclear, Dr suruh tunggu seminggu lagi. Harap keputusan positif

Sya pn sma frst prgnt kekguguran kedua ectopic tahun lalu tgl 1 tiub alhamdulilah..ada rezki sya tahun ne da masuk 5m..fikir baik2 je sis..semoga di permudahkn segalanya😊

biasa tu sis.. kdg doc suh scan lg 2-3 mgu utk repeat scan.. sbb awal lg mmg xnmpk.. inshaaAllah lg scan lg skali nt da nmpk bebi n beep jantung nya

Biasa kalau terlalu awal, mmg susah nak nampak or measure kantung.. biasa doc akan check as long kantung tu dlm rahim, shud be ok..

Normal sis.. Sbb saya pn bekas ektopik jga, skrg pregnant dgn 1 tiub ja hihi.. Masa scan 4 week langsung xnmpk lg.. Skrg dh 24week..😁😁

5y ago

Alhamdulillah... Harap2 ade rezeki kami kali ni smpai melahirkan.. In Shaa Allah

Sy masa 5 week tak nampak juga sis. Wktu 8/9 week bru scan smula n dah ada heartbeat. Sy pn ada sblh je tiub sebab dlu operate left ovarian cyst

5y ago

Msa 5 week sy scan dr ckp tak nmpk apa2 so sy tnggu smpai baby 9 week bru pergi scan.. Dr pn ckp klu awal2 mmg x nmpk lg.. Jaga diri sis, bnykkn rehat ya...

bestnya 5w dah nampak kantung , blh tau x sis scan abdomen atau tvs ye ? harap sis dpt respon ..

5y ago

Alhamdulillah kali ni scan kat abdomen terus nmpak. Nasihat doc setiap kali sebelum scan tahan kencing dlu sbb senang nak nmpak.

Sis ni ok,awal lg ni,nty da 9 week check lg utk dgr heartbeat n baby

sy pun daa scan tp masi tak nampak lagi ...kandungan pertama bru 5 minggu