7 week nampak kantung sahaja

Brape week ye baru nampak janin dan dgar jantung? Ikut tarikh date lmp sy 14 jun 23 jd 7 week la tp scan doc kata baby kecik sgt nampak kantung je lg. mmg period sy irregular so doc kata mungkin date lmp tak betul dan bg masa 2 minggu lg utk scan nk tgok kantung membesar atau tak. Ini kandungan ketiga. Masa ank sulung 8 week dh nmpak janin dan jantung. Perlu ke sy risau sbb sy gugur kandungan kedua bulan may 23 ritu pd 6 week. Scan yg tu dh nmpak janin cuma dh tak bernyawa.

7 Balas

sama macam saya. first scan 5w tak nampak ape pun lagi. 2nd scan 7w tak nampak baby. doctor pun cakap mungkin kiraan baby tu tak sama dengan tarikh saya last period. minggu ni patut kena scan lagi and doctor sarankan terus pergi buka buku pink. doakan baby saya sihat, membesar dengan baik ya.

sama mcm sy sis , scan 8 mnggu nmpk kantung n doc ade nmpk jantung tp kecik lagi , rsau jgk tp bt mse ni xde bleeding ke ape , same2 kite doakan baby kite baik2 saje , tnggu bt buku pink n bru scan smule kt KK..mlas dh nk scan kt swasta mlas nk memikir dah..

5mo ago

Minggu ke berapa sis dpt dgr hearbeat tu?

mngkin kcik lagi .. sy last period hjung bln 5 .. bila scan sptutnyer dh 10week .. tp scan ukuran bru 7week .. 7week dh bole dngr jntung .. sy scan melalui tvs bru nmpk

9mo ago

sama lah sy sis.. last haid 25.5.. ikutkan dh 10w. tp scan dkt kk bru 7w3d.. xdgr jntung lg.. risau plak.. nak try scan swasta lps ni

Selagi takde bleeding or sakit melampau, it’s normal sis. Ade org 10w pn masih tak nampak. Sbb stiap org x sama.. sis jgn risau okay 😊

sy pun klau ikut last haid dah 10minggu.. tp scan 8 minggu..tp dah nampak baby ada lega sikit. tp risau jga.. tkut x mbesar ke..

Cuba scan 8w ke atas sis..kalau xde sakit or bleeding insya Allah semua okay

9mo ago

Alhamdulillah stakat ni takde bleeding atau cramp perut.

Dah buka buku ka sis? Sis dh amal folic acid

9mo ago

Syukur lh sis. Bnyk kn rehat sis, tak pyh fkir bukan2 sis kdg doc pn pndai salah juga tu sis.