Kantung kosong

Hai mommies..normal ke klau scan 5w nmpak kntung shja?LMP sy 8/4 n ikut apps dh 8w tp bila scan bru 5w..tp doc bgthu kandungn x menjadi coz kntung kosong..doc kira berdasarkn last period which is 8w..btw sy pegi scan sbb kluar spotting wrna coklat then doc bgtahu mcm tu..im sooo sad..ad ke mommies yg ad pengalamn yg sama?#ingintahu #bantujawab

4 Balas

Doktor takde bagi next repeat scan ke? Pengalaman saya pun bagi sis, 8week dah keluar spotting + kantung kecik sangat, tak lama tu keguguran. Rata2 doktor bagitahu 8week dah nampak janin+ heartbeat. Tapi kalau period irregular boleh jadi penempelan lambat. Skrg ni kalau sis nak scan lagi boleh je gi klinik lain, dapatkan 2nd pendapat dari doktor lain ye. Moga dipermudahkan urusan.

3w ago

dlam berapa hari ye lpas spotting tu, awk keguguran?

kalau scan 5w nampak kantung je sy rasa still normal.. sy last yr pun macam tu & doctor suruh dtg semula 2wks lepas tu utk scan. bila dah 7w scan lagi Dr suspect keguguran blighted ovum (kantung kosong) and sy pun dah start spotting then bleeding..a week after tu doc sahkan keguguran. now alhamdulillah pregnant lagi sekali. pergi scan masa 7w dah nampak janin alhamdulillah

3w ago

doa kn sy jga ada rezeki lgi lpas nie..tngh tnggu dia kluar sndiri

in shaa Allah ok, saya pun 8 weeks tapi masa scan baru 5 weeks and pun nampak kantung je. after 2 weeks repeat scan dah nampak janin. so now ikut LMP 10 weeks tpi ikut scan 7 weeks. jangan risau sgt k. positif je 😁

semoga baik2 saja