MENCANGKUNG

Hi mommies semua ♥️ nak tanya sikit ? Saya tengah preggy 28w ++ , takpe ke buang air besar mencangkung ? Kot effect kat baby dalam perut ke ? Yelaa perut makin besar . Bila mencangkung , paha akan menekan perut ? Minta pendapat mommies sikit ? Saya first time preggy ?

10 Balas

sy pn guna tandas cangkung & dh 39w2days.. alhamdulillah masih okay dan selamat. cuma hati2 la mse nk bgun brdiri dr cngkung tu. anggap je ni xcercise utk mudahkn proses brsalin. 😉

4y ago

Alright sis 😊

Saya 34w pn guna tandas cangkung.. Puas skit membuang.. Tp xde le lama mencangkung.. Dh rasa nk keluar bru pergi klu menunggu.. Mahu nye sakit kaki.. 😊

4y ago

Tahu takpe sis 😂 sy pon kalau rasa betul² nak keluar baru gi tandas 🤭

Sy cangkung kaki kangkang besar sis biar xkene prut sgt,,, sy memg ad tandas cangkung je umh mak mntua,, jnji boleh membuang

4y ago

Wc 😊

Sy klu trpksa ke tandas public mcm Klinik sy cangkung klu xde pilihan. Penat mwncangkung. Kaki berlaga perut.

4y ago

Sy pon kadang² berlaga dengan perut ☺️ tapi sy cuba kangkang luas² 🤭

Saya pun candling je. Tapi kena hati2 masa bangun. Sebenarnya cangkung tu pun OK utk senang lahir nanti.

4y ago

Sy pon ada dengar macam tu sebab tu selagi boleh cangkung , sy cuba cangkung ☺️

Boleh je cangkung..saya 32 weeks kadang2 guna jugak tandas cangkung kalau dah takde pilihan

4y ago

Bila sy guna jamban duduk , bila membuang rasa macam tak buang habis 😣

Bole sis . Even pakai mangkuk tandas pun kadang sya dduk mencangkung 🤭

Elok guna tds duduk siz

4y ago

Kadang² guna jugak tandas duduk if kaki sakit , bengkak ☺️ tapi sy suka jamban cangkung , if nak dekat² due date pon seeloknya buat banyak exercise mencangkuk macam jalan itik apa semua , senang untuk bukaan jalan 😊

xde masalah sis

4y ago

Thank you 😘

Boleh🤗

4y ago

Thank you sis sebab respond 😘