Ketagih Kafein

Hi Mommies.. sejak2 ni saya ketagih kafein.. dulu mula2 mengandung saya dapat control kafein saya kepada seminggu sekali.. tetapi baru2 ni saya rasa mengantuk sangat dan letih.. kafein je boleh buat saya segar semula.. saya hadkan kepada sekali sehari.. tak apa ke ya? Risau tapi dalam masa sama kalau tak minum tak boleh fokus buat kerja.. asyik mengantuk je.. btw saya dah masuk trimester ketiga.. sangat alu2kan cadangan untuk hilangkan rasa penat dah mengantuk.. saya dah ambil supplement yang diperlukan.. tapi maybe sebelum mengandung kuat minum kafein kot.. so susah jugaklah nak berhenti

3 Balas

kalau ikutkan ok je minum sehari segelas. pernah tanya nurse masa checkup katanya ok takde masalah tp jarakkan dgn ubat/vit. saya pun before pregnant mmg hari2 wajib coffee kalau tak mesti lemau.

1y ago

Kan betul tu.. rasa lemau betol.. kalau tak kerja okaylah tapi still takut jgk sbb tak byk gerak.. okay baik.. saya gap paling kurg 2 jam baru ambil any vit/supplement.. thank you!!!