ibu susah buang air besar

apa punca susah buang air besar ya, bmi saya masih di tahap normal. tak gemuk tak kurus. sekarang kalau dalam 3/4 hari tak membuang saya akan minum coffee /minuman yg berkafein. kira jarang sangat lah kalau saya dapat membuang sendiri tnpa kafein. prnah juga ambik kafein tapi xmembuang 🤣🤣 tp kebanyakn mmbuang la slepas ambik kafein.

9 Balas

Kalau puan dh try makan buah dan air masak tp masih ssh nk berak jgk, puan blh try minum air total fiber. saya pun ambik ni dan probiotic khas utk ibu mengandung sbb saya mmg ada masalah sembelit sblm preggy lg. makan buah semua x jalan. ambik fiber n probiotic ni bru okay. dua2 doktor saya yg recommend. blh beli kt shopee sbb farmasi selalu tkde

sy hari ke 6 harini xmmbuang, besalin 18.11 mggu lps 😭😭😭 makan ubat doc bg pon xjalan,

punca dari pemakanan..setiap hari wajib lebihkn air masak.. mkn sayur² hijau & buah..

2y ago

dah tapi tak jadi juga , xsupport perut kot😅

Sy minum air susu almond farm fresh tu. Bila minum tu mmg senang membuang

amik ostenutrix shaklee 4 biji sbelum tido klau x mnum susu,in Shaa Allah

2y ago

xbrani sbb was2 dgn shaklee xmasuk drugstore 😅

Kadang2 sebab ubat iron tu. Makan pisang, minum air kosong

Minum air masak, mkn sayur dan buah buahan..

Puncanya dari pemakanan kita Puan

minum air suam