Macam mane nak naik kan HB?

Hi mommies ?Saye preggy 24weeks masalah nye HB saye makin low...Saye dah makan Maltofer, Jambu batu 2 biji 1 hari, Kerang, Sayur2 hijau tp HB makin low...Ade suggestion lg tak untuk naik kan HB? Ade yang suggest jus mamariam to macam takot nak minum...takot effect ape2 dekat baby..

21 Balas

Try la tnye dktr, mcm sy dktr tmbah lg ubt ferrus fermurate lg 2biji even mmg mkn maltofer 3biji sehari.

sis ade mkn or minum mknn yg menyebabkan hb low x..contoh caffeine..jus pn okay je..rmai yg minum menjadi..

5y ago

yeke..em..klau mcm tu cuba la jus tu..mana thu kot2 menjadi..lg bhya klau biar hb low..

Sy mkn obimin.. Dlm shari tu, sy msti mkn jambu batu buat siang.. Mlm sy akn mkn anggur hijau

Sy mkn peria hari2 sis, hati,daging...naik hb sis..klu hrp syur2 mcm bayam mmg tak naik lgsg

Akk minum susu kurma farm fresh dan iberet. Hb maintain okay sampai bersalin

Saya tukar Iberet dan amalkan jus delima Gulsan. Naik dari 11.0 ke 12.0

Try makan kurma. Xpun rendam kurma pagi petang minum. In sha Allah

nakan hati ayam.. ikan bilis ..

Jus mamariam okay sis...

4y ago

Betul....saya pun minum jus mamariam 😊

Makan buah delima👍