Senggugut masa pregnant

Mommies. Saya baru 5 weeks, dah confirmed kat clinic. Pastu saya rasa cam kejap2 period cramp tp mild la. Is it normal? Sbb mak saya ni tah la maybe dia org lama ke. Dia kata tak pernah lagi dia dgr pregnant sakit perut cam period. Sbb dia tak pernah. Pastu kan. Masa saya dpt faint line mula2 dulu pun dia kata tu tak pregnant. Sbb dia dulu terus merah pekat dua2 line. Hahahahha kadang2 lawak la cam takleh relate sbb org lama ni pregnancy dia tak sama dgn kita ke? Idk

8 Balas

Normal tu awak. Biasalah tu org2 tua😂 Sy dgn mak mentua sy Sy masa mula2 nk pregnant tu kan dia asik tanya ada sakit breast ke ada tu ini ke Sy ckp takde rasa apa2 Dia ckp belum pregnant la tu kot.padahal sy tahu tak semua org akn rasa simptom masa pregnant 😂 Jd cerita sy memg betul pregnant pun cuma simptom pada badan tu takde. Mcm2 lah lg😂😂😂 Nasib baik sy jenis suka membaca so tak pelik la apa yg org2 tua ni ckp tu ini Padahal benda tu normal Tp bg dorang tak normal🤣 Sabar ajela

11mo ago

kannnn lawak betulla diorg akan buat kita overthinking tau. hahahahahha maybe sbb pemakanan kita lain ke dgn diorg. idk 😆😆

Early pregnant pun sy ada rasa mcm tu.. rasa mcm rengat plus sakit breast. Bila bgthu mak pun, dia ckp dulu dia takde pulak rasa mcm tu (mak sy anak 9 org😅). Tp lepas masuk 2nd tri ok je. Skrg 3rd kadang2 rasa balik sakit tu bila baby dah kuat menendang huhu. Dr cek kata takde apa pun. Dr kata sbb rahim kita nak membesar utk baby. So normal je

11mo ago

awww. rupanya sbb rahim nk stretch . comel jeee. thank youu

Actually its normal kalau rasa cramp2 sikit tu. But if cramp macam sengugut and berpanjangan, and ada bleeding. Baru tanda2 ancaman keguguran. Kalau ada bleeding coklat/ merah, walaupun setitik you cepat2 pergi clinic tau! Take care. Semoga dipermudahkan and enjoy your pregancy ok mommy 😘

11mo ago

thank youu 😘😘😘

Normal je, saya awal2 sakit yg amat.. sbb rahim nk mengembang. Don’t worry lame2 dah tak rasa dah lps tu.

11mo ago

fahammmm thank youuu

normal awk.sbb pembentukan bby.kdg rsa keliru kn betul ke pregnnt,tapi sakit perut mcm nk dtg period je

11mo ago

haah betul. ingatkan cam nak period. thank youuu

Normal. Mmg awal2 selalu sgt cramps. Kadang kuat kadang slow2 je.

tapi memang betul sisss preggy rasa sengat2 gitue

makan kurma insya allah da tak rase gitu

11mo ago

oh yeke awak. baikkk thank youu