Anak takut orang

Anak sy dah setahun 3bulan. Tapi sy tak pernah hantar pengasuh, gilir2 jaga dgn suami. Jadi kesannya anak sy takut org. Kalau org tak tegur dia atau buat tak peduli baru dia pegi kat org tu. Masa sy mengandungkan dia, sy ada isucdgn MIL, selalu sedih dan terguris dgn dia sampai la sy dlm pantang pun masih menangis² sbb terasa hati dgn MIL. Bila anak dh kenal org, dia asyik nangis je kalau dgn mil sy. MIL jln sebelah pun dia nangis dan takut Berbeza dgn org lain, walaupun org lain ada nk cuit² dia, dia xde la nangis mcm jumpa mil sy. Adakah benda ni terjadi sbb dari dulu lagi sy terguris hati dgn mil sy. Maksudnya baby dpt rasa ke apa yg mak dia rasa masa dlm kandungan.#bantujawab #ingintahu #anaktakutorang

1 Balas

tak pasti pula, sbb anak saya pun dgn fil tak berapa juga, padahal saya pun takda kes mcm awak n kerap juga balik . bila bawa rumah yg first time okay pula. tuh pun kadang tak faham. tapi skrg ni makin better la, just jgn usik or dukung dia je la. maybe awak kena kerap bagi jmp n kalau anak nampak tak selesa jgn paksa, biar dia sendiri yg selesa, nak main dgn diorg. lama2x mesti okay.