Tak boleh menjahit

Hai mommies, Korang ada pernah dgr tak kalau pregnant tak boleh mejahit. Sbb nnt tali pusat berbelit dgn baby. Mak mertua la yg ckp, dia marah hari tu tahu saya menjahit 😅

2 Balas

Hehe pernah. Macam mil saya tak bagi pakai shawl, dia suruh pakai tudung bawal. Jangan lilit ikat semua. Sebab nanti tali pusat terbelit tulah. Saya mana ada tudung bawal, saya cakap dekat dia, kalau macam tu freehair jela senang. Takde berikat, berpin. Terus diam dia. 😅😂 Pantang larang yang kadang2 tak masuk akal, merepek, pening difikirkannya.

1y ago

Kannn, kalau nak ikutkan pantang larang org2 dulu. terlalu byk 😅

jangan percaya pon benda2 ni. mitos je.

1y ago

actually saya byk tahu yg pelik2 dalam apps ni bila org tanya2. nasib baik mak and mil saya berfikiran moden. takde yg pelik2.