Pengalaman

Hi mommies, nak tanya pengalaman bersalin. Ada ke yang sampai kena jahit ? Masa dia jahit nurse bagi any sleeping pills or ubat pelali tak ? I dah start nervous when kawan cerita dia punya pengalaman kena jahit tu sakit sangat sangat, lagi sakit dari melahirkan katanya ?

61 Balas

Sy anak 1st nurse da bius sbb nk epi so mase jahit xrase la.. anak no 2 xde bius ape.. rase sakit mase nak masukkan jarum je tp rase la benang dia lalu.. sy xrase sakit sgt sbb mase tu baby atas bdn so fokus kat baby hilang rase sakit tu. Hehe..

29hb/8 sy selamat mlahirkn baby girl dan mdpt 18jahitan .. Tanpa bius atau apapa ubat . Alhamdulillah , tym kena jahit sy tk rasa apapa sbb sy fokus kpd baby yg d letakkn kt dada sy .. Sis jgn pkir sgtt psal jhitan ... Hayati moment bsma si baby

5y ago

Sye time ank pertama kena jahit sebab x pndai meneran kn .. sakit nya semua sama jak dari awal sakit smpai la habis jahit..tu sye rasa la😅 tpi okey la dapat pengalaman baru sakit2x pn lega baby lahir dngn selamat😍

Sy anak first x sakit sbab bnyak sgat sedut gas kot tp anak no 2.. sakit weiii lg pulak mase tegah jahit boleh nurse 2 penat die g duduk atas katil sy so katil 2 bgoyag mase 2 rase nk tendag je nurse 2 nasib le leh tahan lg.. 🤭

Law xkne gunting atau xde koyakan berlaku,xde la kne jahit.tp normally first baby kbanyakn kne jahit sis..yg xkne jahit tu beruntung la.sy dulu,lebih 30 min tunggu nurse siap jahit.sakit tu mmg skit la.insaf xnk branak.😅

Biasenye..kalau normal... Bile baby da kluar tu...mse nurse atau dktr jahit...kte xkan rse sakit... Sbb da penat meneran... Mse tu nk tdo da..sbb byk tenaga da hilang.. tu pengalaman sy la...setiap org lain2..

so far mmg jahit..lucky masa bby no 2 dan no 3 je... jahit x de bius sbb sakit bersalin tu lg sakit dr jahit mmg x sedar pun alih2 doc akan tanya nurse cantik x jahitan ni... huhuhu.... boleh kan cm tu...

sakitla juga rasa jarum tu kat kulit2 tapi sekejap je ... bersalin kt swasta anak no 2 pula langsung tkde rasa doktor jahit biarpun sedikit .. tk tau la knpe ubat bius lain2 kot ..

Saya baru je 4 hari lepas kena jahit. First baby. Heartbeat baby tak cantik waktu nk keluarkan dia. Doc trus gunting.. Sejam juga tggu siap jahit. Takde bius or pape.

5y ago

Yaa mengerang jugak dlm LR time tuu 😅 bole bawa bergaduh sakitnya.. Saya tahan je fikir baby da keluar 😑

Masa jahit belah dalam tu mmg tak rasa sakit .. Masa nurse jahit kulit luar tu mmg sakit .. Dah bgtau nurse pon .. Nurse suruh sedut gas tu .. Tak jd ape pon ..