Pengalaman

Hi mommies, nak tanya pengalaman bersalin. Ada ke yang sampai kena jahit ? Masa dia jahit nurse bagi any sleeping pills or ubat pelali tak ? I dah start nervous when kawan cerita dia punya pengalaman kena jahit tu sakit sangat sangat, lagi sakit dari melahirkan katanya ?

61 Balas

pegalaman sy 2x beranak n dua² jahit , xda rasa sakit pn sis , ada rasa sakit tapi mcm kena ggit semut , kejap je.. tp xtau la kn lain org lain pglaman huhu..

Anak first ja jahit..xrasa sakit sgt pun...sakit nk bersalin lagi teruk...bila kt dah tgk baby...rasa sakit pun hilang..ank ke2...xjahit langsung..

Emm sy skrg tgh preggy no 3..ank first n second dua2 kne jahit sbb koyak.. Jahit kat bhgian kulit luar tu sakit.. Tp slalu nurse akn inject bius dulu...

salin normal ke czer? kalau normal doc bagi bius then terus jahit. tak sakit sangat sbb sikit je doc potong. kalau czer doc mmng dah bagi ubat tidur .

Biasa nurse bius dulu baru jahit.. Rasa gigit semut je sis... 😀nty nurse nak jahit jgn buat bdn keras yer.. Wat lembut je..nty jahitan x cantik..

Saya kena 12jahitan 3 lapisan isi dalam, kulit lagi . Sumpah serikk nk kena jahit.. lepas ni kena belajar gentle birth.. jgn bagi koyak . Serammmmm

Saya kena 10jahitan. Midwife enjet ubat bius + bg gas entonox. Masa jahit tak sakit. Ley borak2 lagi dgn midwife tu. Habis jahit, baru sakit hehe

Yes sy rasa sakit jahit lg sakit dr push beranak.. Tp sis jgn stress pikirkn yg negative ni. Kena positive baru sng nk beranak

waktu meneran jgn angkat punggung sbb klau angkat punggung blh koyak tu rahim kita..sbb tu la rahim kita d jahit klau da trkoyak..

5y ago

kes rahim terkoyak d sbb kn meneran terlalu awal msa bukaan jalan msih kcil @ blm dilat spnuhnya.. mngangkat punggung msa mneran blh mnyebabkan kekoyakan d perineum..

Xde bius..jahit camtu je..sakit mmg sakit tp xdela lg sakit dri nk brsalin..sakit nk brsalin lg sakit oooo