Kulit kepala baby berkerak

Hi mommies.. Nak tanya ada tak baby mommies yg kulit kepala kering dan berkerak mcm baby sy ni? Ada tips tak macam mana nak hilangkan.. Btw baby sy 5 month dan rambut lebat sngt.. Tq 😊

Kulit kepala baby berkerak
22 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

anak sy 3 bln pn ada mcm ni gak.. nurse kt KK kta pakai mnyk baby kerap2 then sikat pelan2 .boleh hilang... klu dibiarkan takot jd keras n ssh nk kluar... sy pn amalkan apa yg nurse bgtau tu.. pg sy sapu mnyk then sy try sikat pas tu bg mandi... kurang juga.... selamat mencuba.

2y ago

Terima kasih.. Nanti sy cuba..

Pakai minyak babyoil tu pastu sikat slow slow anak saya pun macam ni masa 2 bulan lepas tu okay dah . Masa shampoo rub slowly dkt kepala . After tu kering kan rambut baby . Pastu minyak babyoil pun rub dkt kepala pastu sikat slow .

2y ago

Ouhh okay2.. Nanti sy cuba.. Tq 😁

VIP Member

kalau ank buah sy dlu mak sapukan minyak johnson n johnson..lepas dh letak tu sikatkan perlahan2 smpai tertnggal...tiap2 hri.ulang buat yg sm..lelm nti in shaa Allah dia.ok #TAPSupermoms

2y ago

most wlcme πŸ˜‰βœŒ

Cukur rambut baby, lepas mndi usap kpla baby perlahan dgn kain.. Nnty lma2 dia hilang, bersihkan selalu.. Jgn biar kn nnti semut hurung kpla baby

2y ago

Okay2.. Nnti sy cuba tq 😁

sy ad tgok product tu.. utk bby.. satu feedback dia mcm menarik.. kepala bby dia lgi teruk.. bila dh guna syampu tu.. dia jdi bersih ssgt

2y ago

youbaby nama dia..

VIP Member

letak minyak rambut baby. slow2 bersihkan sampai hilang.. makan masa sikit, tapi boleh hilang.. jangan garu pulak ye

2y ago

Sebelum ni sy ingt kelemumur.. Sy guna jari sy kuis bg keluar 😁.. Okay2 nanti sy cuba buat mcm ni πŸ‘.. Tq

Dulu anak saya banyak sangat ka.. Saya letak minyak virgin coconut oil banyak sikit and sikat slowΒ².. Hilang terus

2y ago

Orite.. Nanti saya cuba.. Tq πŸ‘

waktu lahir bby dah cukur rambut ke? selalu benda nie ada klau bby bru lahir... so rambut kna kasi cukur laa sis

2y ago

Rambut dah cukur botak lepas lahir haritu.. Tapi rambut je is lebat.. Kejap je dh lebat rambut.. 😁

sy letak minyak bby oil...lps tu gosok lama2 dia akn kluar daki...kepala bby xluka pun.lps tu ok la

2y ago

Kalau minyak zaiton safi boleh jugak ke?

tak silap sy boleh hilang sis..cuma sis kena rajin dan kerap buat .. semoga dpt mmbntu sis 😊

2y ago

Okay2.. Terima kasih