kulit kepala baby

hi, nak tanya kenapa ye kulit kepala baby saya mcm berkerak?

8 Balas

tu normal..daki lps bersalin..lps mandi sapu minyak kt kepala lps tu sikat slow2..nk bg daki tu tertanggal..jgn sikat sekali je...kena buat hari2..pastikan tmpt daki tu da basah kena minyak..klu x bby sakit sbb daki tu melekat kt kepala mereka

Kalau baby normal puan... Macam anak saya, saya sapu minyak zaitun sambil gosok secara lembut... Alhamdulillah, kerak2 tu tanggal...

Dulu mil saya sapukan dgn minyak zaitun , biarkan sekejap pastu sikat slow2 pakai sikat rapat2 tu

Normal puan. Sapu minyak zaitun atau baby oil, gosok prlahan2. Lama2 okay lah. Anak sy pun ada.

Anak saya pun mcmtu. Lepas cukur jambul alhamdulilah hilang

Cukur sis..then sapu mnyk zaitun.urut slow.nti trtnggl la😄

mgkin eczema? klu mkin teruk jumpa dr puan..

5y ago

oh yeke. okay terima kasih. risau tgk mcm kelemumur mcmtu 😢

Normal