Apa perlu buat?

Hi ibu2 semua, sy nak tanya ada tak ibu2 yg baby jadi mcm ni? Kulit kepala dia mcm berkerak berkeruping.. Ibu2 pakai apa ye nak hilangkan kerak kat kepala baby?? Boleh kongsi? #SeriusTanya #firstmom

Apa perlu buat?
4 Balas

ni nama nya taik sawan ,pakai minya rambut yg baby location tu 😊 jgn usik nnti dia tercabut sendiri ,masa tercabut tu bersih2kan pakai tisu

Sy selalu lap dgn wet tisu..lap dgn air dan kapas pon boleh..bg sntiasa lembap tp jgn smpai basah sgt..kan sejuk plk bby..

minyak baby, sapu kt kepala lps 10 minit sikat pkai sikat lembut buang kerumping then syampu.

2w ago

minyak rambut bby yg biasa tu pun boleh.

Org dlu2 letak tepung ubi