Kulit kepala baby

Assalamualaikum, Mummy, Kulit kepala baby sya,klau sapu minyak rambut jdi berkerak kenapa ya, Bila Mandi syampu hilang,tpi sapu lgi minyak rambut, jadi berkerak lgi,klau sapu petang lepas mandi pagi keesokan hari.lgi banyak kerak, Ada sesiapa yg pengalaman ya.

12 Balas

sama. anak sy kalau sapu minyak pun berkerak. awk kena kikis2 dgn sikat kerak2 tu.. lama2 dia akan makin hilang sndri. sementara tu boleh stop dlu pkai minyak rmbut. and make sure lepas mandi je terus fokus kat kepala. lap2 bagi betul2 kering. ni apa yg sy buat laa.. memang jadi. dah hilang kerak. skrg smbung balik pakai minyak.

2mo ago

baik, terima kasih.

waalaikumsalam , sama mcm anak sy , sy ingtkan xsesuai dgn jenama tu , try jenama lain same jer . so sy biarkan xpakai minyak . bukan baby oil saje , bedak pon sama, dia naik ruam . skrg xpakai bedak / baby oil .

3mo ago

anak Sya m minyak rambut xleh pakai, bedak xleh, baby oil juga xleh kulit sensitif, kulit kering, mudah naik ruam, sekarang ni, pakai pelembab dri klinik pakar kanak-kanak, doctor China, Alhamdulillah,bagus pelembab,klau x, sikit panas dlm rumah,terus naik merah2.

hai saya nk tnya, ada x mommy baby dia sllu duk garu2 kepala dia n tarik2 rambut bhg blkg, nk kata gatal kepala xnmpk plk merah2 dkat situ,

3mo ago

ada, garuk2 bahagian belakang kepala baby,dan bahagian tepi kepala.tpi bila sapu minyak rambut,yg berkerak bahagian tengah kepala ja, tepi kepala bersih ja.

Dulu saya pun pakaikan baby oil kt rambut tapi rasa better xpakaikan apa-apa kt rambut. Cantik je rambut baby sebab sihat.

3mo ago

saya, berhenti pakai minyak rambut dulu,dlm masa sebulan.

Wsalam..blh try cukur rmbut bayi botakkn untuk bagi kulit kepala lama2 bersih..anak sy allergic oil jgk smpi naik ruam..

3mo ago

dh botak lgi dh, dh 7 hri dh, tpi bila Sapu minyak, berkerak bahagian atas kepala sahaja, bahagian tepi kepala xberkerak pulak, bersih bahagian tepi kepala.

waalaikumusalam..better x yah pakai minyak..asalkn rambut dia tumbuh sihat..

3mo ago

rambut ok, tumbuh banyak dah. ok, terima kasih.

Rambut kena betul2 kering baru boleh pakai minyak..kalau tak memang akan berkerak

3mo ago

yeke, sya berhenti dlu pakai minyak rambut, lepas sebulan sya,cuba pakai lgi.

boleh cuba berhenti dulu sekejap sapu minyak tu

3mo ago

ok, terima kasih.

ank sy x pkai minyak rambut berkerak jgk..

綺良々愁大