Kulit kepala baby berkerak

Hi mommies.. Nak tanya ada tak baby mommies yg kulit kepala kering dan berkerak mcm baby sy ni? Ada tips tak macam mana nak hilangkan.. Btw baby sy 5 month dan rambut lebat sngt.. Tq 😊

Kulit kepala baby berkerak
22 Balas

saya selalu perap dgn santan.. lps tu guna sikat untuk buang... rambut pun lebat..

letak je minyak sis..sye sapu minyak zaitun safi boleh bersih kerak kepala baby ...

letak Baby oil sis,,n then sikat..best jg hilangkan kerak bby tu....

3y ago

Betul best sgt hilangkan kerak tu.. Sebelum ni sy ingt kelemumur.. Sy guna jari la kuis2 kulit kepala.. Then tarik buang 😅..

sis letak minyak rmbut baby johnson tu.. nnti sikat perlahan2

3y ago

saya sapu baby oil biar lama sikit lepas tu saya guna sikat.

kena selalu basuh sarung bantal baby jgk..kalau x dia akan berulang

3y ago

Okay2.. Sarung bantai memang ada basuh kerap.. 👍

Sy cukur terus dan lepastu xde dah kerak2 tuu. Rambut pun lebat

3y ago

Kalau boleh taknak cukur dah rambut.. Cuma sekarang ni sy potong rambut bg nipis je.. Sebab lepas bersalin dh botak.. 😂.. Takpe sy try dulu guna minyak n sikat.. Tq 👍

mcm baby sy . ltk mnyk rmbot bby . then sikat plhn2

3y ago

Okay2 nanti sy cuba.. Tq 👍

letak minyak rambut bby

sy dlu letak minyak kelapa dara

3y ago

Okay2.. Tq.. Nanti sy cuba satu 1 👍