HB - Low

Hi mommies, kalau hb low nak makan apa ye utk tinggikan hb?

9 Balas

Sya sblum ni hb low sgt2...9 ke bawah tk pernah naik...mkn ubat obimin+zinkofer result tetap low..sambil2 tu mkn jambu,hati ayam,sgala mkanan yg naikan hb paling pn naik 1 kdg 2 je..klu 9.1 naik 9.3..sya brhenti mkn ubat tp minum susu anmum...alhmdulillah lpas tu tiap kali chekup hb naik dari 10 ke 11..cuma minum susu je tp susu anmum...sbab sblum tu sya mnum susu fernleaf tk da prubahan apa pn...

Makn ubt sblm tdr dgn air oren , mkn buah jambu cpt sgt naik , buahdelima/patidelima

Saya makan sup daging, jambu batu, buah delima. Alhamdulillah naik cantik hb

Jambu batu/buah2an, dan vit2 yg kk bagi

mkn jmbu batu buah naga..syurn hijau

Makan lah ubt yg nurse bagi tuu

..minum susu je lh sis..

sayur bayam sis.

Mkn jambu