hb low

hi mommies, tips utk hb low plz...2nd pregnant mslh ttp hb low. 1st pregnant pn hb low.

13 Balas

Sy nak share sikit ngan mommy.. Sy ade masalah hb low mase pregnant ni.. Sy memang ade anemia dari sblum pregnant.. Aritu doc bg tempoh 2mggu jea naikkn hb.. Lepas sy makan MKD ni alhamdulillah hb sy da ok.. Sy makan dan sy jual. Akak ipar sy yg suggest.. Sbb aritu akak ipar sy hampir kene buang rahim.. Dy amalkn mkd ni dah tak jd operation..

Sy pon hb low.. ms bukak bku 9.4, da consume zincofer, sangobion, maltofer tp makin trun.plg tgi 9.8 lps tu trun blik.smlm chek up 9.2.. Doc suggest cucuk ubt venofer sbb skrg bru 22week.arap2 naik la lps ni..

3y ago

sama dgn sy...skrg dh 29w..hb still lg low dlm 9 je...9.8, 9.5, skrg turun 9.3 plak...masa awal2 dulu je 10-11...zincofer mkn hari2 mmg tak missed..dh try mcm2 dh, minum susu kmbing, mkn kurma, jus mamariam, jambu, ikan bilis, bayam...tp still sama jgk..smpai dh buntu dh

susu kurma farm fresh , sy dl hampir2 kena ambik ubat yg cucuk dkt punggung tu sbb hb slalu low setiap kali cek up , sejak amalkan susu kurma tu alhamdulillah hb sy naik jd 11 ke ats

7mo ago

susu kurma apa puan mnum? yg parm fresh mcm tu ?

I punya hb 9.5 dari awal pregnant. Pastu cuba consume delima pun tak jadi jugak. Last last try makan blackmores pregnancy and breastfeeding hb naik 11-11.6. Very recommended

3y ago

Tbh, tak makan hahahaha tapi bgtau nurse makan je nanti dorang bising 😂

sy amalkan susu ni.. xyah mkn ubat. Alhamdulillah.. dgn ikhtiar susu kurma delima hazel. hb dri 9.9 naik 11.4.. 🤭.. sbb sy mmng culah ubat.. dri kecik mmng x makan ubat..

3y ago

susu tu sy bli online.. klu kt farmasi x sure ad ke x.. tpi klau kt kdai yg jual mknn sunnah InshaAllah ad..

sama la sis prgnt dari anak first smpai skrg no4 tetap masalah hb low smua saranan dctr sy ikut hb naik turun ja..skrg sy makan ubat beli luar dctr suru..

Hi. Saya dulu reading HB slalu x cantik. Tp lepas sy amalkan cornflakes + almond utk sarapan, dh ada improvement ☺️ blh cuba...

try iberet, consume vitamin c samaada pil yang dibenarkan atau buah sunqist..

Dlu sy pun darah rendah.. doktor suggest makan apple hijau & brokoli.,

Mkn pisang bnyk sis..berkesan pd sy.. Sy pun sblm ni susah hb nak naik..