Hb low.. mcm mna nak naikkan balik

Assalamualaikum ibu² ... nak tanya kalau hb low. Mcm mna ye. Apa yg bagus d makan utk naikkan hb low ni.. #pleasehelp #ingintahu

6 Balas

klau sy,sy amalkan jus pati delima brand gulsan tu,then mnum susu anmum coklat skli shri,selang shri mnum jus tmbikai.. Alhamdulillah xde mslh HB low dr awl prgnant lg

banyakkan makan kerang, sayur, kacang, folic acid takboleh tinggal, saya dulu hb low jugak, try and error segala jenis folic acid brulah naik balik hb

makan daging, jambu batu , epel hijau.. sy pon minum pati delima gulsan. makan ubat yg disarankn kk. repeat ni . insyallah

Awak minum susu HL. Dalam susu tu dah ada folic acid. Kwn sy hb low juga bila saya suruh dia minum hb nya dh okey.

6mo ago

folic acid bukan fungsi untuk naikkan HB je. iron(zat besi) yg untuk naikkan HB

waalaikumsalam, saya guna maltofer perisa coklat ( kotak kuning putih ) untuk naikkan HB

6mo ago

sma sis sa pun mkn ubat tmbh drh maltofer, sbb ubat2 tmbh drh lain sa nda ngam pndi pitam pening2 dan muntah trs😌🙏

sy minum pati delima gulsan . Alhamdulillah minggu lepas cek 13.1

6mo ago

maaf baru tgk,saya minum seminggu untuk turunkan paras gula.. Alhamdulillah gula makin elok dan hb pon makin naik.. sebelum ni hb 12