Buah tembikai ??

Hi mommies, betul ke kaum cina larang makan buah tembikai semasa mengandung kerana buah ni sejuk dan not good for baby. I makan tembikai dekat ofice pon kena tegur dengan staff2 bangsa cina..

53 Balas

kulit bby cntik. mcm anak sye. mse mngndung mkn tmbikai sungguh2. 😂

Yeke ? Spnjg kehamilan ni, mmg saya mkn buah tembikai, Alhamdullillah

Sy ok je sis makan tembikai lg segar rase tekak,takde apa2 effect

Sy trimester 1st bantai je tembikai Alhamdulillah xde ape pn 😅

Tembikai la bgus..dhla sedap..lbh2 lg klu mkn msa sejuk2..hee

First dulu suka sangat. 2nd ni xde pulak keinginan tu. Hihi

Tembikai boleh tmbhkan air ketuban.. Tu apa yg sy baca

saya hari hari singgah kedai buah beli tembikai potong

i like tembikai...org ckp..xnk air ketumban kurang.

Ikut badan kot. Saya tak leh makan. Confirm muntah