Semasa pregnant boleh makan buah tembikai atau tak?

Hi ibu2 semua..boleh tak share kalau masa mengandung memang tak boleh makan buah tembikai ke? Sebab haritu saya makan dekat kedai dan order jus tembikai, kawan husband terkejut dan kata buah tembikai tak elok utk perempuan mengandung..Tapi, sebelum tu kakak saya pulak pernah bgtau yg makan buah tembikai masa mengandung boleh je..kalau nak anak cantik and putih..tolong saya ?

1 Balas

Saya masa alah mengandung dulu ni mmg boleh makan tembikai saja awak... rasa xde apa awak.. sbb ritu ada terbaca yang tembikai ni elok untuk wanita mengandung..