petua turunkan kuning baby

mommies .. ada yg tau mcmna nak trunkn kuning baby ? baby warded kuning makin tgi ..tmbh lg sy ssg nk bgrk sbb wad jauh ..sy bru je lps ceaser 6hb hr tu

19 Balas

Baby sy haritu kuning turun lepas cukur rambut, klau kat rumah bagi baby tido bawah lampu, makan2 yg panas seperti halia, bawang putih, lada hitam n lain2 jngn makan lagi, kejutkan baby bngun susu setiap 2 jam.. Baby mmg susah bangun kalau kuning nnti try kacau2 dia suh bngun atau basahkan muka baby dngn air nnti dia akan bngun.. Hee mommy jngn risau n take care, InsyaAllah kuning baby akan turun..