Apa petua turunkan bacaan jaundis baby

Nak tanya pengalaman mommy2,apa petua n cara untuk turunkan kuning Baby yg bru lahir ye?.Baby Sya bacaan kuning dia agak tinggi..nak tau cara n petua turunkan kuning dia..

3 Balas

ank sy 3 hari cek kuning hari ketiga dh okey sy bg susu bdn cmpoq susu dutch baby ,jemur dr pukul 8pg smpai 9pg ,mlm letak daun ketum bwh kain tmpt dia tidur 😂 kalau rajin ambik lidah buaya siat buang kulit letak dkt dahi🥹

Mummy kena jaga makan, jgn makan bukan2. Halia, jamu, black pepper no no. Keep bf dua jam sekali. Walaupon tgh malam kena berjaga set jam every 2hr. Penat sikit, tapi asal kan baby cepat sihat. Goodluck mummy

petua dia cuma kerapkan bf baby sahaja, if baby tidur, kejut dia. sbb bila bby membuang dgn kerap, itu adalah satu sign yg bagus utk jaundice turun. Sy buat dkt bby sy, jaundice dia hanya 4 hari sahaja.