UPT Samar-samar end up turun darah haid

Hi mommies, ada yang pernah alami situasi macam saya ni tak? Upt strip buat 3-4 kali naik double line samar2, dip n tell pun naik samar2, clear blue naik pregnant 1-2. Then, beberapa hari lepas tu turun darah haid, banyak. Bila pergi clinic check rahim kosong je. Apa sebenarnya yang berlaku ni? saya pregnant ke tak sebenarnya? 😭🥹

UPT Samar-samar end up turun darah haid
8 Balas

sy pernah alami situasi ni.. tp pada awal, keputihan saya terlalu teruk kekuningan flek.. dan keluar coklat pekat seperti sebelum dtg period kdg2 keluar merah tp xmemenuhi pad.. pergi klinik swasta check sepatutnya 5 minggu tp kantung tiada. erti kata lain kosong.. doc suruh scan lagi selepas 10 hari tp perlu makan ubt duposton hingga kandungan 14 minggu tp saya stop makan sehingga 12 minggu sebab doc kerajaan kata xpyh makan pun xpe sebab ubt tu xmembantu sgt. then kali terakhir keluar darah byk dan bawah perut skit sgt nk jalan pun xblh.. terus ke hospital.. check Alhamdulilah baby selamat.. pihak hospital bg lg ubt duposton tu.. lepas tu terus keputihan atau darah xde. pergi hospital sis buat check.

Pernah kena. Chemical pregnancy. Sebab tu kalau saya dpt upt strip samar sgt & 1-2 cb digital saya tak happy2 dulu. Sebab belum tentu menjadi janinnya cuma biasalah cb ni dia mmg cepat detect. Then lepas turun darah check lg upt terus negative. Saya tunggu strip double line samar yg agak terang or cb digital 2-3/3-4 baru confident

2mo ago

2 bulan kot. Tp try practice healthy lifestyle especially bab pemakanan tu sebab sgt menyumbang pembentukan janin if pregnant

chemical pregnancy,sye pnh jd cmni..biasa nye kte check upt awal..sblm delay period smggu.. chemical ni..kte pregnant..tp sbb die tak mnjadi.. mksdnye mngkin die xsempurna .. jd die trun sndri.. jd drh haid..die xjd kntung lg tau.. xprlu cuci ke ape .

2mo ago

okay sis boleh jadi la, sbb saya check sekali lg upt after turun darah tu hari ketiga negative terus

maybe chemical pregnancy/kandungan tak menjadi..saya pernah jugak jd mcm tu, upt +ve tiba2 beberapa hari turun darah period

2mo ago

sy mmg slalu period pain teruk, so turun darah tu sy rsa mcm period pain mcm biasa la

xpregnant.kandungan xmjadi sbb penepelan xbjaya.. xpyh cuci pun..sy pun penah. next monthnye pregnant blk.

2mo ago

wah happy nya dengar terus pregnant next month tu. moga2 saya pun menyusul mcm sis

probably chemical pregnancy

2mo ago

alright faham2 thanks sis

chemical pregnancy.. awak x preggy..

2mo ago

benda upt tu test kehadiran hormon hCG, hormon tu tak semestinya pregnant je ada. jadi double lines sebab dia detect hormon hcg tu, bkn dia detect pregnant.

Chemical pregnancy.