Upt tetiba samar 8 week

Hi, ada tak dekat sini yang tetiba upt dia samar? Saya dh 8week sebelum ni upt memang pekat tapi tadi saja check tapi tetiba upt strip line dia makin samar, tapi dip n tell pekat mcm selalu. 3 kali saya check pakai upt strip tu masih sama, pudar tak pekat mcm sebelum ni. Risau 😔

5 Balas

kalau HCG dah terlalu tinggi pun memang boleh buat UPT susah nak detect, dia mcm overwhelmed. seeloknya kalau risau, sis jumpa doktor minta scan atau buat beta HCG. inshaAllah kalau tak ada spotting atau cramp teruk most probably baby sihat tu. doa banyak2 ya.

sm gan sy test upt naik 1 line je. sy pun dah 8 week klu diikutkan , esok br nk scan, tapi sy test upt awal pagi 1 line je🥹 sy pakai yg strip gan dip n tell pun sm 1 line je, sy pun nk th jgk ada yg mcm kami ni?

5mo ago

Hai awak, macam mana keadaan awak lepas pergi scan ☺️?

Alhamdulillah sis saya dh scan tadi, Alhamdulillah baby okey sangat 🤲🏻 saya jadi terlalu paranoid sebab selalu terbaca post yh baby tetiba dh takda heartbeat lah apa lah😂

5mo ago

awak TT ke? sorry sebab anon kan, kut confuse. alhamdulillah tahniah sis 🌹 tak apa risau tu benda biasa, semua ni benda baru kan, banyak benda kita nak belajar.

Knp check? Tnda alahan hilang ke atau ada apa2 spotting?

5mo ago

Sy scan kli pertama 6w wktu tu dh ade spotting sikit2..sy tnya Dr, Dr ckp tu mgkin drh penempelan..klau kgguran drh merah segar..jd xpyh risau..So sy jga mcm biasa jela, cme sy perasan sy xde alahan..spotting asyk kuar blh dikata hri2, kdg samar2 dkt pliner.,klau penat sikit bnyk r kuar spotting coklat2..sy first pregnt mse tu jd xtau ape2..smpai la 10w terdetik nk scan lgi..mse tu la hbeat xde, bby bhenti mbesar 8w..13w sy ggur

dah pergi scan ke belum