Maltofer pengganti zincofer

Sy x boleh tolerate dengan zincofer..jadi loya dan kerap muntah2..Dr gantikan dengan maltofer

13 Balas

sy mkn blackmores pregnancy and breastfeeding formula/gold.. bagus utk bby dan utk bf pun bagus juga.. anak kedua pun sy still consume pill nii juga.. 😁 pill lain sy jadi loya nak muntah walhal sy xde alahan pun...lepas consume blackmores back to normal.. badan pun xde rasa lesu asbab mkn pill zincofer.. heheh

sya masa pregnant ank first dgn zincofer ok.. ank kedua muntah teruk.. tukar kepada maltofer ubat y ketiga baru ok.. tpi tu lh baby jdi lebih besar dri y first slpas ambik maltofer berbanding zincofer.. itu bgi sya lh klau org lain sya tk pasti sma ke tk dgn keadaan sya 😅😅

bagusnya doc awak.. sgt tolerate once awk complaint x ok dgn zincofer... doc sy mmg berkeras suruh consume zincofer.. skrg klu nak mkn mmg cari kesesuaian masa. dlu sy mkn pagi ok, skrg klu mkn pagi auto muntah.. tukar wktu malam plak.. harap2 ok lah smpai ke sudah...

e samalah kita saya pun muntah2 lepas mkan ee sedih btul lagi semua makanan yg sa makan terikut dan kosong perut selalu sa mengis tapi ubat saya x kena ganti.harap ok lah lepas stu bulan pnggunaan. da lah selalu rasa pening 🙄🙄🙄

sy pun tukar dari zincofer ke maltofer. xboleh telan zincofer auto muntah rasa macam darah😅 alhamdulillah maltofer sedap perisa coklat manis2☺️

7h ago

saya muntah keluar darah terus...

sama dgn sye sis.. ank 1st ok dgn zincofer.. ank no2 zincofer sakit kepala l.. doc tukar maltofer ok smpai sekrg.. sedap pon sedap ubatnya

saya doktor bagi obimin tapi saya tukar Maltofer sebab tak serasi, muntah je. maltofer bagus, bacaan HB pun tinggi sentiasa 13.6- 13.8 tiap bulan

sy dah nak masuk 2 bulan makan zincofer, dalam masa tu dah 5 kali muntah maksudnya ubat tu tak sesuai dengan sy ke?

sy pon mkn maltofer baru oky. bru 2 hari on harap hb oky lah lepas ni sbb hb sy 9 je tak naik pon

Sy mula2 mkn xblh ase mcm air karat..dhla bsr.lama2 tu dh biasa..telan tu terus mnum air😂