perut memulas

Hi momies. Sya dah 11 weeks preggy. Sbnrnya dah 1 week lebib tak membuang sb makan bubur kosong jer kan, so byk minum air n makan sayur sejak 2 hari lepas. Effect dia kena harini pula...... Perut memulas gila2.... Smpai menangis2 sy dekat tandas tu perut memulas. Tp syukur la dah dpt membuang. Time sblm pregg okey je.. Tak perna rasa bgni. Pregg mmg gni ek? Ingatkan contraction dah tdi. Sakit gilooo

2 Balas

Angin tu. Takut gastrik. Make sure makan je banyak kali dlm kuantiti yg sikit. Sembelit pun biasa masa pregnant.

Lepas ni kena make sure mkn ikut timing. Blh mkn buah2 jugak puan 😊