38weeks perut memulas

Hai, 2 3 hari ni sy kerap memulas perut. Kdg2 cirit. Tp jd confuse sakit memulas ni tanda2 nk branak ke atau mmg nk membuang. Slalunya sy susah membuang, tp lately ni hari2 memulas perut dan membuang. Cuma xde la tiap kali memulas tu dia membuang, kdg tu memulas pastu hilang. Pegi kk dh inform nurse perut memulas, dia just angguk2 gtu je. Anak first jd tak tahu huhu

2 Balas

kan? i pun sama haritu lagilah cirit birit nak muntah semua lepastu nurse cakap takdak apa tu, kalau sakit nak beranak lain.. but mostly experience orang kan lain lain tandanya.. kita dahla first time pregnant so memang confuse. tapi in shaa Allah may Allah ease everything sampai selamat melahirkan

7mo ago

omg betui sangat. pastu kita taktau nak buat apa dah.. tapi alhamdulillah i bearable lagi. if u dah tak boleh tahan, u pergi hospital terus okay, lagipun u dah boleh bersalin dah tu, semoga dipermudahkan ya

awak tgk kekerapan rasa memulas tu kalau contraction dia ada gap beberapa minit dia dtg lepas tu hilang lepas tu dtg balik