Tips beli barang baby

Momies boleh share tak bila start beli barang2 baby? Kalau beli awal pon x salah kan? Haha..due sy insyaallah bulan 8 time raya haji..igt nk prepare sikit2 sebab bulan 5 dh puasa, 6 raya? nk guna duit banyak tu?..agk2 okey tak prepare awal..sebab ada yg cakap better beli mse 6 bulan ke atas.?

44 Balas

Saya preg 5 bulan lebih tpy dh beli brg baby sikit2 kt shoppe..tak terasa sgt duit keluar ..lagi pon bila perut dh besar nnt takot x larat nk jalan🤣

Beli brg keperluan nak bawak ke hospital je. Baju pon beli dlm 3/4 helai je tak payah banyak2. Nanti dh bersalin baru suruh suami belikan baju sikit2

Sy mse 4 bulan dah beli skit2 ,sbulan skli beli la satu or dua brang baby dgn brang sy skrng brang baby kn mahal beli skit2 x la trase sgt😄

Sy mmg start 4 bulan dah beli sesiket, sebab takde la terasa sangat duit keluar sekaligus. Now dah 8 bulan, hampir complete dah barang2 dia.

org2 tua ckp x elok beli awal.tkut kndungan xmjadi.. sy pom lps ry haji ni.. cuma sy skrg mnabung.. nt dh 7bln baby br sy shopping 😊

4y ago

14w due 12.9

Boleh dah start beli sikit2, sy pun dah start beli barang2 baby dari 4 bulan lagi . Due 24/7, skrg tinggal nak beli baju2 & barang berpantang je.

4y ago

sama la dlm 18w dh start borong sikit2 tp mil dgn mkcik mrh bli awal. dorg xtau ke brg bby makin mahal bkn sikit nk beli😔😔

X salah beli awal kandungan masuk 4 5 bulan mcm tu, sbb makin besar kandungan makin x larat nak jalan2 nanti😅.. Mn tau kan..😄

Posa 24.4 raya bln 5 😊 , sy pun due bln 8 tp x beli apa² lg, td scan doc ckp baby gegel🥰 baru terasa nak shoping brg baby

4y ago

Wahh yeke bestnyaaaa 15week dah tahu gender. Kite dah nak masuk 20week taktahu lah nampak ke dak

Due date kita sama sis.. trfikir juga nak beli awal2.. tapi tak tau nak start bli apa yg penting. 😆 #1stpregnancy

beli awal sis. boleh beli sikit sikit. tak sedar pun dah complte. sy dah 8 bulan, dduk pun boleh mengah. 😂😂