Assalamualaikum..Tolong doakan saya dapat zuriat. 🙏

Mohon doa kalian doakan saya dapat zuriat. Bila period down sangat dan selalu menangis. Kawan² & family yg baru kawin cepat je lekat. Kadang rasa diri ni x bguna jadi perempuan. Kucing saya pun dah 2 kali beranak. Yg tambah saya terasa hati diorang cakap terlajak tapi kenapa bukan sy yg dpt sedangkan saya nak sgt. Saya x penah cemburu tapi saya sedih kenapa belum rezeki saya..Allah kuatkanlah diri ini 😔

42 Balas

saya tau puan peritkan bila kita mengharapkan sesuatu yang belum ada pada kita , saya pun pernah ttc 6tahun puan .. saya faham perasaan puan macam mana , saya mula2 kawin tuh tak terasa lagi nak ada anak sebab fikir awal lagi nak ada pastu tahun ke tahun saya tengok saudara mara semua yang kawin awal terus mengandung kadang ada juga terasa dengan kata2 sepupu , ada yang anggap mengandung ni ibarat perlumbaan sampai sepupu saya cakap , yay saya menang awak kalah saya ngandung dulu haa macam tuh , sedih saya menahan kesakitan dalam hati .. pastu ada yang mulut celopar yang cakap saya mandul padahal saya dah pergi cek klinik jumpa pakar macam2 saya ikhtiar takda doc yang cakap saya mandul tapi saya simpan rasa sakit tuh dalam hati , orang2 sekeliling selalu bertanya pada saya bila nak ada anak .. soalan2 macam ni saya sensitif mula2 lama2 saya redha bila orang tanya saya jawap pergi tanya tuhan 😂 , saya selalu menangis sorang2 kadang tak tahan saya nangis depan suami cakap dengan suami saya tak mampu nak berikan zuriat pada dia , tapi alhamdullilah suami saya seorang yang memahami dia pujuk saya dia cakap takpa yang pasti ada rezeki kita cuma lambat je , saya mula belajar redha dengan apa yang ditakdirkan dalam diri saya , setiap hari saya berdoa tak putus2 , lama2 saya boleh terima jika saya belum ada rezeki untuk pregnant .. saya selalu cakap pada diri saya mungkin ada sebab kenapa Allah belum bagi saya rezeki nak ada zuriat , mungkin saya belum sempurna jadi seorang isteri/ibu kepada anak2 saya nanti .. saya belajar redha dalam setiap perkara , apa yang orang mengata saya hadap dan saya enjoy waktu bersama2 dengan suami jalan2 ke apa2 lah aktiviti mungkin Allah nak bagi saya senang2 dulu dengan suami , merasa bahagia dengan suami secukupnya .. tahun 2020 saya dikurniakan rezeki zuriat yang pertama kali itu pun saya taktau saya pregnant .. itupun suami yang paksa suruh cek upt 3pagi saya cek upt tuh naik double line masuk bilik tunjuk kat suami happy betul kami masa tuh 😂 kelakar suami dia ikut bangun sekali , kami happy dengan keluar air mata masa tuh saya lah yang paling banyak nangis .. itupun saya tak puas hati tau saya beli upt test banyak2 sampai ke clear blue digital saya beli haha lawaklah .. makin clear dia punya line tak sabar nak buka buku pink , scan2 usia baby dah 14w2d terkejut saya ☺️ alhamdullillah patutlah masa tuh saya pening kepala lah pastu kerap lapar saya ingatkan nafsu makan saya sendiri .. Itulah berkat kesabaran saya selama bertahun saya hadap mulut orang berbagai2 , Allah kurniakan saya zuriat yang saya sendiri pun taktau dalam rahim saya dah ada baby ,kuasa Allah hebat sungguh kan .. sekarang ni saya pregnant anak kedua alhamdullilah senang lekat .. saya harap puan ambillah iktibar dalam situasi saya , setiap wanita dalam dunia ni Allah akan kurniakan rezeki untuk kita merasa menjadi seorang ibu , sedangkan ada kes kan perempuan dia takda rahim tapi boleh mengandung itulah kebesaranNya yang kita sendiri pun taktau .. teruskan puan berdoa jangan putus asa dalam doa , redha dalam setiap perancangan saya yakin suatu hari Allah akan mendengar dan makbulkan doa puan , Amin ..