Assalamualaikum..Tolong doakan saya dapat zuriat. 🙏

Mohon doa kalian doakan saya dapat zuriat. Bila period down sangat dan selalu menangis. Kawan² & family yg baru kawin cepat je lekat. Kadang rasa diri ni x bguna jadi perempuan. Kucing saya pun dah 2 kali beranak. Yg tambah saya terasa hati diorang cakap terlajak tapi kenapa bukan sy yg dpt sedangkan saya nak sgt. Saya x penah cemburu tapi saya sedih kenapa belum rezeki saya..Allah kuatkanlah diri ini 😔

42 Balas

Sabar ya sis, inshaAllah bila sis redha masa tu dah tak fikir orang keliling. Yang penting pasangan kita kena supportive. Saya ttc 7 years, puas honeymoon travel ke sana ke mari dalam negara luar negara berdua suami. Bahagia cara kami waktu tu. Tahun ke 8 Alhamdulillah we had a beautiful baby girl. And this year after 1 & a half year im pregnant again 🥰sekali bederet Allah kasi. MashaAllah Alhamdulillah. And now kami rindu nak travel lagiii, tapi belum ada kesempatan Huwaa🤣

sabar sis selagi ada rahim insyaallah allah akan bg rezeki tu mcm sy bila pegnen luar rahim kna buang sebelah smua dok mgata xleh mgandung padan muka laki crik lain tpi allah nak tunjuk kuasa dia sy masih bleh pegnen bila diorg tau smua dok larik klo jumpe...bukti manusia bkn tuhan nak tentukan rezeki org bersabar doa byk² klo ada sedara mara yg pi mekah minta tlong doakan awk skali..sy doakan sis kuat mudah² an melekat aura pegnen tu kat sis

Stay strong sis. Hopefully ada rezeki nnti ya😊Sis ngn psgan boleh buat ujian kesuburan. Sis jg perlu peka dgn waktu kesuburan sis ya😊Dptkn nasihat pakar utk pengetahuan lebih lanjut. Jaga pemakanan and amalkn senaman yg teratur. Ambil folic acid (dgn nasihat doktor). Suami pn sma. Sbb kualiti sperma trut mnjadi faktor penyumbang. Elakkan mknan yg diproses, jauhi rokok/vape/asap rokok. Elakkn pkai underwear ketat.

Semoga Allah permudahkan urusan awk utk dpt zuriat dn beri awk zuriat y soleh dn solehah... Sy fham perasaan awk,sy Allah uji x lama pn,cuma 1th 9bln je, tu pn down jgk... Awk trus la doa, insya Allah 1 hari pasti Allah perkenan sbb Allah dh jnji akn prkenankn doa Dr setiap hambanya...cuma bila je kita x tau...

inshaallah sis. semoga rezeki zuriat buat sis akan di makbul allah. sy pun 6 tahun menunggu dgn sabar. mcm2 cara kami usaha. urut, rawatan kg, ulang alik hospital. Last2 rezeki dekat kaedah IUI. tapi perjalanan pregnancy sy sampai ke w22 ni pun sgt mencabar. xpe. allah uji sbb allah sayang.

insya Allah amin ~ sy pon pernah merasa ttc selama 3 tahun, ada sorg kakak tu dia ckp dgan sy..jgn teranak-anakkan sgt, maksudnya jgn dok pikir sgt nak anak..mmng kita nak anak tapi biar rezeki ni Allah yg aturkan..lepas awak redha dan terima insya Allah, Allah akn bagi nnti.

sis dh brp lama kawin? kalau boleh jgn stress² ye. sbb kalau stress lgi susah nk lekat. sibukkan diri dgn benda lain supaya tak stress. kalau asyik fikir bila nk ada anak memang akan stress je slalu. sy doakan semoga ada rezeki sis pd waktu yg tepat nnti☺️🌹

insyallah ada rezeki sis nnti... jangan berhnti berdoa dan usaha sis.. 2 tips dari sy untuk cpt hamil dan subur 1. elakkan stres dngn apa2 sahaja 2.elakkan makanan yang boleh menambah kolestrol semoga bermafaat untuk sis ... blh cuba 2 tips ni dngn tenang

sis cuba mkn folic acid brand appeton..n guna opk untuk taw msa subur..inshaAllah ada rezeki Allah bg tepat waktu..bykkn brdoa..jgn stress fkir mulut org...stress pn bole jd gguan sis...fkir psitif ja k..inshaAllah ada rezeki..cpt atau lmbat..

buat sedekah subuh sis. lepas solat subuh kan, transfer je kat mana2 acc. kalo sekolah2 tahfiz ke lagi oke. rm1 pun oke dah. buat hari2 & niat nk anak soleh/solehah. in shaa Allah ada rzki boleh anak nnti. kena yakin 💪