Masih menanti

Setiap bulan ternanti2 period atau tak. Harap2 sangat tak period and upt naik 2 line macam org lain. Kadang rasa cemburu pun ada bila org up upt dorang semua 2 line even samar2 pun. Tapi fikir balik, Allah lebih tahu and faham kenapa masih belum ada rezeki. Doakan semoga ada rezeki saya dikurniakan rezeki zuriat sendiri and tak putus harapan menanti. Semoga bakal2 ibu yang menanti macam saya pn dimurahkan rezeki zuriat yg comel2. Aminn.

17 Balas

sy lepas gugur ank pertama..setahun br lekat..dlm tempoh tu mmg tiap bulan jd debaran... sy period dtg normal xlambat sngat x cepat sngat..tp pernah period lewat 3hr..naik hr ke 4 dh excited tp tghari tu dia mai plk..allah sedihnya mmg xmampu tahan nangis dh..skrg sy dh masuk 30week pregnant alhamdulillah...rezeki sy dua kali dsahkan pregnant bulan puasa...ni mungkin rezeki dn dgn izin allah start puasa pertama sy dn suami masa bersahur amalkan minum madu+lemon dn mkn kurma dlm kuantiti yg sama.. sy pun ade bc seorg ustaz ni bg tip kena mkn kurma liat dgn susu kambing..tp syaratnya suami isteri dua2 pun kena amalkan dn dlm kuantiti yg sama..mungkin puan boleh ikhtiar cuba..selamat berjaya..😊 cepat atau lambat berkesan semua dgn izin allah insyaallah..aamiin

saya percaya Allah tak beri sekarang sebab Allah memberi kita sesuatu yang lain dan untuk pastikan kita bersedia menjaga seorang manusia. saya juga mencuba sehingga 1 tahun setengah sebelum saya pregnant sekali lagi, sebelum tu saya pernah keguguran sekali. sepanjang tempoh TTC, saya banyak mencari hikmah Allah kenapa bukan skrg, and setiap jawapan yang saya nampak semuanya jawapan yang sangat pasti. bersangka baik sentiasa, pasti suatu hari rezeki yang awak tunggu akan tiba ♥️

dah berapa lama kawin? klau dah 2, tahun bleh dah jumpa pakar cuma musim covid ni susah sikit la,maybe bleh p swasta. kena tahu punca dulu baru boleh ikhtiar dgn cara yg betul. selain tu boleh guna kaedah OPK + Body Basal Temperature + Cervival mucus . bab zuriat suami isteri kena sama2 usaha. apa2 pun kena ingat, Manusia hanya mampu merancang tapi Allah yg tentukan rancangan kita tu berjaya atau tak, manusia hanya diuji mengikut kemampuannya..

3y ago

Hi sis sy baru setahun 5 bulan. Dah pernah gugur bulan 7 lepas. Baby baru nak masuk 7 minggu. In Shaa Allah ada rezeki sy nanti. Aminn

semoga sis cepat ada isi. sis ngan suami xda masalah kan? kalau xda maknanya xlekat la. so saya rasa sis ngan suami buat making love tu antara jam 4pagi-7pagi sbb time ni air suami tu subur 90% untuk jd baby tu. then lepas air dah masuk sis mengiring kiri 10-15 mnit jgn mandi wajib dlu /basuh.biar air tdi masuk dalam cepat. lepas dah 15 mnit baru kalau nak basuh mandi boleh buat.

3y ago

Takde masalah apa pn sis. Sy baru keguguran bulan 7 lepas. Sbb over stress. Rasa macam nak benti kerja tp tgh covid macam ni, syg pula nanti

paham sangat sbb pernah rasa. sis jangan giveup ye, teruskan ikhtiar dan berdoa pada Allah. In Shaa Allah sampai nanti berita gembira bila Allah izinkan. Semoga sis dan yg masih menanti dikurniakan anak soleh/solehah satu hari nanti. Mudah2an

3y ago

Aminn aminn. Terima kasih sis

kalau stress pn punca jgk ssh pregnant...kne sabar...kak sepupu sy 12 tahun tggu nk dpt sorang...Allah x bg rezeki anak mgkn rezeki lain awk dpt yg ibu2 cpt lekat ni x dpt...bersangka baik...

moga dimurahkan rezeki, dipermudahkan urusan untuk dapat zuriat. akak 5 tahun lebih kawin baru upt tu double line. bersabar ye. yakin yg Allah akan bagi tepat pada masanya. teruskan berdoa.

3y ago

Tabahnya akak. Semoga sy pun sama tabah macam akak. Thanks ye kak 😇

Semoga dimurahkan rezeki sis.. Sama la saya pun.. Tiap2 bulan menunggu.. Sabar ye sis.. Kita doa banyak2 n usaha ye.. 😊

jom try set ikhtiar hamil shaklee..wassap sy nnti sy terangkn.. http://wa.me/60192679814

donled my tracker so blh tau masa ovalution bila, at least kite ikhtiar kan