Assalamualaikum..Tolong doakan saya dapat zuriat. 🙏

Mohon doa kalian doakan saya dapat zuriat. Bila period down sangat dan selalu menangis. Kawan² & family yg baru kawin cepat je lekat. Kadang rasa diri ni x bguna jadi perempuan. Kucing saya pun dah 2 kali beranak. Yg tambah saya terasa hati diorang cakap terlajak tapi kenapa bukan sy yg dpt sedangkan saya nak sgt. Saya x penah cemburu tapi saya sedih kenapa belum rezeki saya..Allah kuatkanlah diri ini 😔

42 Balas

Sy pernah rasa mcm ni.. Sampai satu tahap sampai xboleh terima.. After years, tuhan makbulkn, br sy pregnnt tahun ni.. Ni some tips yg boleh sy share.. Just sharing kpd sis.. Semoga doa sis dimakbulkn.. Sbb rezeki, jodoh, ajal maut di tgn Tuhan. 1) Percaya- mesti percaya tuhan akan makbulkan.. Tak cepat, tak lambat, tepat pada masa.. Yg ni sy ambil masa juga untuk tenang kan hati.. Lama2 nanti, perasaan marah dan xboleh terima tu akan hilang.. InsyaAllah 2)Hutang dgn tuhan dan sedekah- semak hutang kita dgn tuhan.. Ganti puasa, bykkan berdoa, dan bykkan sedekah sampai kita rasa sedekah tu iklas je kita bagi.. 3) usaha & tawakal- jaga pemakanan, jumpa doktor kalau ada masalah... Bila dah buat semua usaha tu.. InsyAllah.. Tuhan makbulkan.. Sy doakan ada rezeki sis nanti...insyaAllah.. Positive tau